10 karmivaa törmäystestivideota. Osasta autoja jää vain perä jäljelle!

Virallisten Euro NCap –törmäystestien mukaan Fiat Panda on tällä hetkellä eräs turvattomimmista länsimaissa myytävistä henkilöautoista. Jotta kukaan ei erehtyisi luulemaan, että vain italialainen kansanauto on menestynyt testeissä huonosti, on tähän koottu kymmenen selkäpiitä vihlovaa videoita autoista, joissa yhdessäkään ei olisi halunnut olla törmäyshetkellä. Videoita ei ole tarkoitettu mitenkään vertailukelpoisiksi, sillä osasta ei käy ilmi edes nopeutta törmäyshetkellä. Ajateltavaa tilannenopeudesta ne silti antavat.

1. 1990 Ford Sierra


Tämä opettavainen video näyttää, miten Sierra ottaa osumaa ajettaessa puuta päin 50, 70 ja 90 km/h. Siinä missä viidenkympin täräytyksestä olisi voitu kävellä vielä ulos autosta, olisi 90 km/h nopeudesta lusikka paras väline kaapia kuljettaja ulos autonromusta.

2. Alfa Romeo 156

Korimuutokset italialaisessa ovat melkoisia. Alfa Romeot eivät ole koskaan olleet tunnettuja kolariturvallisuudesta saati luotettavuudesta, mutta silti ne käyvät kaupaksi vuosi toisensa jälkeen.

3. Pontiac Trans Sport

Pontiacin turvatyynystä ei tässä videolla ole paljoa hyötyä. Osittainen törmäys kiinteään esteeseen on auton rakenteelle erityisen haasteellinen, kuten videolta hyvin ilmenee.

4. 1997 Citroen Saxo

Pikkuinen Saxo musertuu nokkatörmäyksessä melko totaalisesti katonkin painuessa reilusti sisäänpäin. Nykyisen katumaasturibuumin eräs syistä lienee turvallisuushakuisuus, kun moni on nähnyt liian monta pikkuauton rusentumisvideota.

5. Fiat Seicento

Pienen Fiat Cinquecenton korvasi vuosina 1998-2010 valmistettu Seicento-malli, joka on törmäystestien pahamaineisia henkilöautoja. Tässä Fiatin halpismallissa ei ollut edes turvatyynyjä, mutta tuskinpa niistä mitään hyötyä olisi kolaritilanteessa ollutkaan.

6. 1997 Mercedes C-luokka

Myös saksalainen laatuvaunu ottaa osumaa kiitettävästi kolaritilanteessa. Pelkän videon pohjilta on paha sanoa, mutta tästä tömäyksestä olisi saattanut silti vielä henkikulta säilyä pienen tehohoitosession jälkeen.

7. Rover 100 vs. Honda Jazz

Näitä videoita on Youtube pullollaan, missä verrataan uutta ja vanhaa autoa toisiinsa. Tässä vertailussa 90-luvun pikku-Rover häviää nolosti tuoreelle Hondalle.

8. Volkswagen Santana

Volkkarin vuosina 1983-2007 valmistama ensimmäisen korimallin Santana oli iso myyntimenestys Kiinassa. Korimalli pohjautui toisen sukupolven Passattiin, jota myytiin myös Suomessa. Törmäysvideolla auto rusentuu kuin paperihimmeli vain peräosan jäädessä jäljelle.

9. Volkswagen Transporter T3 Dobbel

Vaikka kolmannen sukupolven VW Transporter olikin aikansa turvallisimpia pakettiautoja moneen japanilaiseen vastaavaan verrattuna, ei tämä video jätä mitään arvailujen varaan. Video on kuvattu Volkswagen omassa törmäyskeskuksessa, jossa Transporter lastattiin täyteen sementtiä, ja ajettiin maksiminopeutta päin seinää.

10. 1978 Holden Commodore

Netistä kiertävistä törmäystestivideoista tämän Australian Opelin video on pahamaineisimpia. Tällaista videota voisi helposti käyttää vanhojen autojen turvattomuutta esittelevänä materiaalina, vaan moniko tietää videon taustoista? Videolla auton eteenpäin työntyvä peräosa rutistaa auton keskiosan täydellisesti pian törmäyksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että peräkontti oli täynnä hiekkasäkkejä. Commodorella oli myös nopeutta törmäyshetkellä yli 100 km/h. Kuinkahan uusi auto olisi selviytynyt vastaavista lähtökohdista?