2018 Amerikan eniten ja vähiten varastetut automallit TOP 3.

Muistatko lapsuuden D-Kadetin, jonka väljehtyneen ovilukon avaimeksi kävi vaikkapa jätskitikku? Uusien autojen kehityskulusta vanhempiin verrattuna voi monella saralla olla montaakin mieltä, mutta tuskin kukaan kiistää sitä, että uudempien autojen varkaudenestot ovat selvästi paremmalla tolalla kuin vuosikymmeniä vanhemmissa lajitovereissaan. Tässä listassa on tuoretta tietoa Yhdysvalloista, mitkä autoista katoavat helpoiten parkkipaikoilta, ja mitkä vastaavasti pelottavat jo olemuksellaan varkaat tiehensä.

Varastetuimmat autot TOP 3:

3. Ford F-sarjan Pick Up


USA:n myydyimmän auton löytyminen myös varastetuimpien joukosta ei liene yllätys kenellekkään. Viime vuonna Ford myi järisyttävät 900.000 F-sarjalaista, joten suosio myös varkaiden keskuudessa on taattua. Varkaat suosivat erityisesti vuoden 2006 mallia, jossa lienee heppoisemmat varkaudenestot kuin uudemmissa.

2. Honda Civic

Myös japanilaiset autot ovat varkaiden suosiossa. Honda Civic on tekniikaltaan yksi kestävimmistä autoista, minkä amerikkalainen voi omistaa. Melkein ainoa asia, mikä voi koitua kohtalokkaaksi Honda-miehelle, onkin poistua autostaan ja jättää se yksinään nököttämään tienvarteen.

1. Honda Accord

Varastetuin auto Jenkkilässä kantaa myös H-kirjainta nokallaan. Accord-kuskien on syytä olla todella peloissaan, sillä yli 50.000 kyseisen automallin edustajaa varastettiin vuonna 2016. Varkaat suosivat erityisesti -97 mallia sen osien kysynnän johdosta mustassa pörssissä.

Vähiten varastetut TOP 3:

3. Tesla Model S

Tässä kyseisessä halutussa sähköautossa on yksi maailman nerokkaimmista varkaudenestojärjestelmistä, joka saa tusinarosvot kääntämään välittömästi katseensa yksinkertaisempiin keksintöihin. Autossa on siis kiihtyvyyden (2.5s) lisäksi muitakin valtteja 72.000 dollarin hintalapulle.

2. Mercury Mariner

Mariner on vuosina 2005-2010 valmistettu kompakti-luokan katumaasturi. Auton tylsänpulskea ja aasialaishenkinen muotoilu saattoi olla yksi syy tämän Ford-konsernin auton heikkoihin myyntilukuihin. Varkaat eivät ole tyhmiä: Miksi varastaa jotain mikä ei alkuunkaan kelvannut ostajille?

1. Audi A6

Ykköspaikka USA:n vähiten varastetulle autolle kuuluu saksalaismerkille. A6 on paitsi mennyt mukavasti kaupaksi, myös sen varkaudenestot ovat huippuluokkaa. Audi-miehillä on siis syytä hymyyn, kun viereisistä parkkiruuduista on ostosreissun jäljiltä pöllitty japanilainen ja amerikkalainen auto.