Aito Miami Vice -muskelivene myynnissä – kaupan päälle Ferrari Daytona Spyder

Miami Vice on yhdysvaltalainen televisiosarja, jota tehtiin viisi tuotantokautta vuosina 1984–1989. Sarjan ensimmäinen jakso nähtiin Suomessa syksyllä 1986 ja päähenkilöitä esittivät näyttelijät Don Johnson ja Philip Michael Thomas. Roolinimiltään James ”Sonny” Crockett ja Ricardo ”Rico” Tubbs ollut poliisikaksikko soluttautui Miamin huumehuuruiseen alamaailmaan ja liikkuivat menestyvälle huumediilerille ominaisella kalustolla, eli muskeliveneillä ja arvokkailla autoilla.

Sarjassa nähtiin autoina muun muassa Ferrari Daytona Spyder ja Ferrari Testarossa, jotka koristivat julisteen muodossa monen teinipojan huoneen seinää. Koska 80-luvun televisiosarjojen budjetit eivät kuitenkaan olleet vielä tämän päivän tasoa, oli Daytona Spyder itse asiassa vain Chevrolet Corvette C3:n pohjalle tehty replica, eli kopio. Sarjassa nähdyissä taka-ajokohtauksissa vilisi muitakin kopioita, kuten legendaarisen Lamborghini Countachin replica, joka vilahti kuvissa kuin vauhti oli hurjimmillaan.

Kaksikko liikkui välillä myös vesillä, jolloin heidän allaan oli ensimmäisellä tuotantokaudella nähty Chris-Craft Stinger 390. Tuottajatiimi halusi kuitenkin vaihtaa sen, ja toisella tuotantokaudella nähtiin kahdella moottorilla varustettu yksitoistametrinen Wellcraft Scarab KV -muskelivene, josta muodostui sarjan avulla yksi tuon ajan ikonisimmista muskeliveneistä.


Wellcraft Scarab KV. Kuva: eBay

eBayssä myynnissä oleva, aito Miami Vice -sarjassa nähty, Wellcraft Scarab KV on varustettu kahdella 440-hevosvoimaisella Mercuryn moottorilla, jotka kiihdyttivät muskeliveneen parhaimmillaan jopa 52 solmun (n. 96 km/h) vauhtiin. Vene on mukana tulevan aitoustodistuksen mukaan sarjan ensimmäinen Scarab, ja sitä käytettiin sarjassa pääasiassa lähikuviin, ja itse Don Johnson on todistettavasti ajanut venettä.

Hintapyyntö on melkoisen huima, sillä yli 30-vuotiaasta muskeliveneestä pyydetään peräti 20 miljoonaa dollaria, eli noin 17,6 miljoonaa euroa. Mutta, ei siinä kaikki. Veneen ostaja saa kaupan päälle, sarjassa niin ikään nähdyn, upean Ferrari Daytona Spyder -replican. Sen arvo jää mysteeriksi, mutta jos kyseinen auto olisi aito, voisi sen hinta hypähtää jopa miljoonaan dollariin.

– On vaikea asettaa hintaa näin ikoniselle keräilyesineelle. Mielestäni se on mittaamattoman arvokas ja uniikki, todellinen mestariteos. Se on veneiden Picasso, kertoo David Martino, veneen nykyinen omistaja.

Wellcraft Scarab KV. Kuva: eBay