Alfa Romeo Giuliassa riittää ongelmia – Alfan pomo teki viallisesta softasta syntipukin

Alfa Romeolla on legendaarinen maine, mutta kolikon toinen puoli on italialaisautoja piinanneet laatuongelmat. Monet uskoivat niiden jääneen jo taakse, kun Alfa esitteli pari vuotta sitten merkin uutta alkua symboloineen Giulian. Takavetoiselle perusrakenteelle kehitetty sporttisedan on saanut kovasti kehuja ajettavuudestaan, ja muotoilukin on parhaiden italoperinteiden mukaista. Giuliaa on ylistetty aidoksi Alfaksi, mutta valitettavasti tämä näyttää koskevan myös auton luotettavuutta.

Alfa Romeo palasi Giulian myötä Amerikan markkinoille pitkän poissaolon jälkeen, ja jenkkimediat ovat vertailleet autoa ahkerasti pahimpien kilpakumppaneiden kanssa. Road & Track -lehti sai käsiinsä malliston huippua edustavan Quadrifoglion, jossa on yli 500-heppainen Ferrari-sukuinen tuplaturbo-V6. Italialaissportti vietiin radalle, mutta toimittajat joutuivat pettymään pahan kerran. Giulialla ei nimittäin päästy yhtään kierrosta ilman jonkinlaisia ongelmia.

Lehti kuvasi Alfan testin kulkua häpeälliseksi, tarpeettomaksi ja tyhmäksi pettymykseksi, mikä herätti myös FCA-konsernin johdon huomion. Alfa Romeota ja Maseratia luotsaava Reid Bigland otti pian yhteyttä julkaisuun ja antoi oman selityksensä tapahtuneelle.


Kanadalaissyntyinen Bigland pyysi anteeksi testiautossa esiintyneitä ongelmia. Hän kertoi lisäksi, että kyseinen yksilö oli laivattu Atlantin toiselle puolelle suoraan tehtaalta ja sille ei ollut tehty jälleenmyyjän tavallisesti suorittamaa tarkastusta ennen auton luovutusta. Tämän vuoksi tämä Giulia ei ollut saanut useita softapäivityksiä, jotka olisivat mahdollisesti korjanneet testissä esiintyneet ongelmat.

Reid Bigland myönsi kuitenkin, että Alfa Romeolla on ollut hieman haasteita Giulian tietokoneaivojen kanssa. Ongelmallinen softa on aiheuttanut ilmeisesti monenlaisia pulmia, joiden skaala on ulottunut auki jumittuvista kattoluukuista jatkuvasti palaviin moottorin vikavaloihin. Suurin osa näistä ongelmista on onnistuttu jo korjaamaan, mutta toisaalta uusiakin vikoja on taas ilmestynyt. Jenkkilehden testaama Giulia oli ainakin todellinen maanantaikappale, joten toivottavasti asiakasautot toimivat jatkossa paremmin.