Alle 25.000 eurolla saat päät kääntävän muskelijenkin. Tässä muutama malliksi!

Nykyään miltei kaikki haluavat omistaa katumaasturin, koska…noh, se nyt on vaan muotia, ja naapurillakin on sellainen. 25.000 euroa on summa, jolla ei välttämättä saa uutena kovin kummoista autoa, mutta käytettyjen kohdalla markkinat ovat sitäkin mielenkiintoisemmat. Monet vanhasta Amerikanraudasta haaveilevat saadaan toisiin ajatuksiin, kun se klassinen Ford Mustang tai Dodge Challenger maksaakin yli oman budjetin. Kun skaalaa on valmis laajentamaan myös hieman tuntemattomampiin ja vähemmän haluttuihin malleihin, aukeaa ostajalle oikea muskeliautotaivas. Tässäpä muutama esimerkki, olkaapa hyvät!

1985-1990 Camaro IROC-Z


Camaron paremman väen malli sai nimensä sanoista International Race of Champions, joka oli jenkkilässä staroja yhteenkoonnut autokilpailu. Z-kirjain puolestaan viittasi tämän kolmannen sukupolven paranneltuun Z28-malliin. Saastelaatteiden kurittama V8-kone oli tilavuudeltaan aivan kelvollinen, ja omalla vastuulla tehtyjen muutostöiden jälkeen isoimmista koneista saatiin kutiteltua täysimittaiseen käyttöön jopa 300 pollea. Kun autokin on ulkonäöltään 80-luvun parhaimmistoa, on IROC-Z Camaro erinomainen valinta edukkaamman puoleiseksi muskelijenkiksi.

1970-1972 Pontiac Le Mans

Vuonna 1970 Pontiac pisti Le Mans –linjastonsa uuteen uskoon. Vaikka tehojen puolesta mentiinkiin pienempään suuntaan, sai nyt GTO-malleista tuttuja kovempia koneita myös hinnat alkaen –malleihin. Tämän vuosikerran Le Manseihin saa lukuisia eri varustepaketteja, mutta hintahaarukkaamme on mahdollista löytää kaksiovinen kovakattoinen, tai avoversiokin. Kaseja löytyy 5,7-litraisesta janoiseen 7,5:een, ja kun kutosta ei ollut saatavilla edes optiona, ovat Le Mansit varusteversioon katsomatta oikeita muskeliautoja.

1967-69 Mercury Cougar

60-luvun lopun muskeliautot ovat halutuimpia, joten näiden kohdalla saa tarkan euron vartija olla varuillaan. Vaikka 70-luvun Cougareita saakin halvemmalla, ovat aikaisemman vuosikymmenen puumat huomattavasti paremman näköisiä. Metsästämällä voi vielä löytää budjettiin sopivan siistikuntoisen kasikoneisen Cougarin. Metsästysintoa kuitenkin jo vaaditaan, sillä hyväkuntoisilla yksilöillä on Suomessakin vain yksi suunta, ja se on ostajan rahapussin kannalta huonompaan suuntaan. Toimi siis hyvän sään aikana, ja osta itsellesi aitoa Amerikanrautaa!