Amazon Echo, enemmän kuin Bluetooth kaiutin

Amazon Echo

Maailma on täynnä Bluetooth -kaiuttimia, mutta Amazon Echo on jotain enemmän. Se on älykaiutin, joka soittaa musiikkia, ymmärtää puhetta, vastailee kysymyksiin ja oppii koko ajan uutta.

Amazon EchoPuheentunnistava sihteeri on tuttu älypuhelimista, kuten Applen iPhonen Siri ja Androidin Google Now -avustajat. Amazon Echo on kuin Bluetooth -kaiuttimen, Sirin ja Googlen yhdistelmä. Tuote on nettikauppajätti Amazonin uutuus, jota kaupitellaan houkuttelevaan 199 dollarin hintaan.

Amazon Echo osaa:


  • Soittaa musiikkia älypuhelimesta tai musiikkipalvelun kautta
  • Vastata melkein mihin tahansa kysymykseen
  • Herättää sinut aamulla
  • Kertoa päivän uutiset ja sään
  • Ylläpitää tehtävä-, ostos- tai soittolistaa

Kysymyksiin vastaaminen ja uusien asioiden oppiminen perustuu Amazonin pilvipalveluun, joka välittää laitteelle tietoa. Se oppii myös puhetapasi, joten se ymmärtää sinua koko ajan paremmin. Ennakkotietojen mukaan suomenkieli ei taitu Echolta hyvin, joten dialogia käydään vain englanniksi.

Hyvälaatuisen musiikintoiston lisäksi, laitteessa on peräti seitsemän mikrofonia ja hälyäänien vaimennus, joten se kuulee kyllä mitä sanot. Jotta laite ei koko ajan keskeyttäisi keskusteluasi vaikkapa vaimosi kanssa, sitä pitää kutsua nimellä, jonka voit itse antaa ’hänelle’.

Laitetta voi käyttää myös älypuhelinsovelluksen kautta, jolla voi hallita vaikkapa soittolistoja, tehtäviä ja hälytyksiä.

Amazon Echon hankkimisen jälkeen, vaimosi ei ole enää ainoa joka tietää kaiken!

Lisätietoa tuotteesta: http://www.amazon.com/oc/echo