Tältä näyttää yli viisi miljardia dollaria maksanut Apple Park

Kohta valmistuva massiivinen Apple Park -kampus tulee olemaan uusi työpaikka yli 12 000 tuhannelle Applen työntekijälle. Jättimäiset tilat ja luonnonmukainen ympäristö tarjoavat innovatiivisille ihmisille huikeat puitteet kehitellä tulevaisuuden teknologiaa.

Apple Parkin päärakennus on ympyrän muotoon rakennettu nelikerroksinen rakennus, jota on mediassa tituleerattu avaruusalukseksi. Rakennuksessa on lattiapinta-alaa yli 260 000 neliötä ja tilat noin 12 000 työntekijälle.

Apple Parkissa on seitsemän kahvila-ravintolaa, joista suurimmassa tuolit yli 3000 henkilölle. Ravintolat valmistautuvat tarjoamaan jopa 15 000 ateriaa päivässä! Kampukselta löytyy myös 10 000 neliömetrin kuntosali, joka on varautunut täyttämään jopa 20 000 ihmisen kuntoilutarpeet. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että kampuksen vessoista löytyy iPhone-puhelimesta inspiraation saaneet WC-pytyt.


Kampuksella tulee olemaan pysäköintipaikat vähintään 11 000 autolle, mutta arviot kertovat, että niitä saattaa olla tarjolla jopa 14 000 autolle, maan alla ja päällä. Sähköautojen latauspisteitä on noin 700.

Kampukselle nousee myös Steve Jobs -teatteri, jossa tulee olemaan istumapaikat yli tuhannelle henkilölle. Teatterin seinät on rakennettu valtavan kokoisista lasipaneeleista, jotka ovat kuulemma maailman suurimmat lajissaan. Steve Jobs-teatterissa tullaan sen valmistuttua näkemään Applen uutuustuotteiden esittelyt.

Jotta alueella olisi muutakin kuin betonia, terästä ja lasia, niin kampuksen ympäristöstä löytyy yli 9000 puuta, joiden lomaan voi paeta hengähtämään, jos työnteko menee liian hektiseksi.

Apple Park sijaitsee Kalifornian Cupertinossa, ja sen rakentaminen on maksanut yli viisi miljardia dollaria. Apple Park-projekti julkistettiin vuonna 2011, mutta sen rakentaminen alkoi viivästysten jälkeen vasta vuonna 2014. Projektin isänä toimi itse legendaarinen Steve Jobs, joka menehtyi vuonna 2011.