Arnold Schwarzenegger lahjoittaa ilmastoaktivisti Greta Thunbergille uuden Teslan

16-vuotias ilmastonmuutoksen vastustaja, ruotsalainen Greta Thunberg, on antanut ilmastoasioille kasvot, jotka varmasti jakavat ihmisten mielipiteet. Toisten mielestä kyseessä on rohkea nuori naisenalku, joka omalla esimerkillään näyttää tietä ilmastoasioissa saamattomille vanhemmille sukupolville. Jotkut ovat taas sitä mieltä, että Thunberg on pelkkä taustavoimien ohjailema sätkynukke, josta on hieman nolollakin tavalla tehty vain käsikassara omien tarkoitusperien ajamiseksi.

Kaikesta päätellen kehonrakentajana, elokuvatähtenä ja Kalifornian entisenä kuvernöörinä tunnettu Itävallan honka Arnold Schwarzenegger on puolensa valinnut. Sinänsä tämä ei ole yllättävää, sillä onhan Kalifornia erityisen tunnettu Pohjois-Amerikan tiukimmasta ympäristölainsäädännöstään, joka on jo vuosikymmenten ajan antanut harmaita hiuksia myös sikäläisille autonvalmistajille. Vielä eläkepäivilläänkin Iso-Arska on jaksanut puhua ilmastonmuutoksesta tiukkasanaiseen sävyyn, mikä republikaanipoliitikkona tunnetulle on jopa hieman poikkeuksellista kielenkäyttöä.


Schwarzenegger on mukana parhaillaan Veloz-nimisessä voittoa tavoittelemattomassa projektissa, jonka sloganina on ”sähköä kaikille”. Arska vetää projektia yhdessä Mary Nicholsin kanssa, joka toimii puheenjohtajana California Air Resources Board (CARB) –nimisessä hallinnon osastossa, jonka tehtäviin kuuluu mm. valvoa sikäläistä ilmanlaatua. Aikaisemmin on liikkunut jo huhua, jonka mukaan Thunbergin tulisi ottaa yhteys Arnoldiin, mikä tämä kaipaisi apua kampanjoinnissaan.

Nyt Arnold ja Greta ovatkin tavanneet kahden kesken, mistä todisteena on sosiaalisessa mediassa leviäviä yhteiskuvia. Arska on kaiken lisäksi luvannut Gretalle käyttöön Tesla Model 3 –sähköauton, sillä Pohjois-Amerikka on aivan liian suuri maa hänen kaltaiselleen nuorelle muutoin kierrettäväksi. Teslan pomo Elon Musk hieroo varmasti jo käsiään yhteen uudesta mainoskampanjasta autonsa hyväksi, jota niin kovasti päästöttömäksi vaihtoehdoksi hehkutetaan. Saako Greta Thunberg kovan luokan jenkkijulkkisten kanssa tavoitteensa entistä näkyvimmin läpi? Entä lukeeko vielä joskus amerikkalaisten lippalakeissa ”Make America Greta Again”?