Arnold Schwarzeneggerin kokoelmiin mahtuu kulkupelejä Hummerista panssarivaunuun!

Arnold Schwarzenegger on pitkän uransa aikana tienannut satoja miljoonia dollareita, joista osan Iso-Arska on sijoittanut autokokoelmaansa. Kehonrakentajana, Terminaattorina ja kuvernöörinäkin tutuksi tullut sympaattinen voimamies kuuluu ehdottomasti kaikkien aikojen action-tähtien eliittiin, ja on siten ansainnut jokaisen killinkinsä. Miehen autotallin sisältöön kuuluu paljon itsestään selviä autovalintoja, mutta onpa joukossa joitain erikoisempiakin kärryjä!

Hummer H1


Jos mietitään maailman miehekkäintä autoa, täyttää Hummerin sotilasmaasturi Humveen siviiliversio H1 kriteerit heittämällä. Kyseessä on iso, rujonnäköinen ja paljon bensaa hörppivä malmikasa, joka pikkupoikamaisella tavalla myös mielettömän kiehtova kapistus. Voisiko ykkösluokan toimitasankarille kuvitella enää osuvampaa autoa!

Dodge Challenger SRT

Dodgen retrotulkinta Challengerista on mitä parhaiten onnistunut henkiinherätys. Tehokas muskeliauto kuuluu Arskan autotalliin siinä missä pikkusikari Clint Eastwoodin suupieleen.

Mercedes-Benz SLS AMG

Arnold Schwarzenegger ei ole koskaan hukannut edes Hollywoodin armottomassa tuotantokoneistossa germaanisia sukujuuriaan, joista miehellä on täysi oikeus kokea ylpeyttä. ”Itävallan Tammen” kotimaa ei ole tunnettu autoistaan, mutta naapurimaa Saksasta niitä löytyy senkin edestä. Kun Mersun pellin alta löytyy 563 hevosen voimin laukkaava 6,3-litran veekasi, ei autovalintaa tarvitse selitellä kuin ituja hotkivalle ilmastohipille.

Dodge M37

Eräs Schwarzeneggerin ikonisimmista rooleista on John Matrixin rooli maanmainiossa Commando-elokuvassa. Ei siis ole pienintäkään vaikeutta kuvitella Arskaa vanhaan sotilaskäytössä olleeseen kuormuriin! Tällainen valinta osoittaa myös rohkeutta ja omaperäisyyttä, sillä harvalta Hollywood-tähdeltä löytyy mitään vastaavaa.

Excalibur

Arskan kokoelmista löytyy myös vuoden 1981 saman nimisen fantasiaelokuvan nimeä kantava auto. Vuotta myöhemmin valmistui myös eräs toinen Hollywoodin fantasiaelokuva, joka raketin lailla nosti kehonrakentajamiehen maailmalla ennennäkemättömän suosion kierteeseen. Vaikka vahvasti retrohenkinen Excalibur-auto jakaakin mielipiteet, todistaa se Conan the Barbarian –tähden kyvystä ottaa autoilua myös vähemmän vakavasti.

M47 Patton panssarivaunu

Legendaarisen toisen maailmasodan kenraali George S. Pattonin mukaan nimetty panssarivaunu oli uudempi kehitysversio Korean sotaa varten. Iso-Arska osti vaunun lähinnä hyväntekeväisyyskampanjoita varten, joissa murskattiin autoja näytöstyyliin.

Mercedes-Benz Unimog

Ehkä kaikkein osuvin Arnoldin kokoelmasta miehelle on kuitenkin Mercedes-Benzin Unimog, joka on jo vuodesta 1947 saakka valmistettu nelivetoinen kevytkuorma-auto. Pian 72-vuotta täyttävä Schwarzenegger nimittäin syntyi samana vuonna 30. heinäkuuta!