Audi esitteli uuden maastomeikkimallin – A1 Citycarver on valitettavasti pelkästään etuvetoinen

Audi lähti aivan uuteen autoluokkaan mukaan ensimmäisten joukossa, kun A6 Avantin pohjalta tehty korotettu Allroad-maastofarkku lanseerattiin markkinoille reilut 20 vuotta sitten. A6 Allroad porskuttaa edelleen rinkulamerkin mallistossa tätä nykyä auton neljännen sukupolven voimin, ja samaa reseptiä hyödynnetään myös pykälää pienemmässä A4 Allroadissa.

Audin pienemmistä mallisarjoista ei ole sen sijaan vielä tehty maastohenkisiä versioita, mutta nyt sellainen esiteltiin tuoreen A1:n pohjalta. Citycarveriksi nimetty uutuus on luotu Allroadeista tutulla reseptillä, eli alustaa on korotettu 40 millillä ja korin alaosiin sekä lokasuojanreunoihin on tuotu mustia muovikoristeita ja pohjapanssarimaisia elementtejä. Ne tuovat autoon katumaasturimaista katu-uskottavuutta, mutta siihen A1 Citycarverin maastokelpoisuus sitten jääkin.


Auto on nimittäin edelleen etuvetoinen, joten korotettu maavara palvelee lähinnä kyytiin nousemisen helppoutta ja parempaa näkyvyyttä. Myös etenemiskyvyn mainostetaan kohentuneen hieman, mutta kovin pitkälle asfalttiviidakon ulkopuolelle Citycarverilla tuskin kannattaa lähteä. Maavaran korotuksesta 35 milliä on saatu aikaan jousituksen avulla, ja loput viisi milliä tulee isommista pyöristä, jotka ovat vähintään 16-tuumaiset.

A1 Citycarverin maskia koristaa hunajakennomainen ritilä, ja sporttihenkeä saadaan myös hillitystä kattospoilerista. Ulkoväriksi on tarjolla yhdeksän eri sävyä, joiden pariksi voi valita joko mustan tai harmaan katon. Sisätiloihin saa puolestaan mintun, kuparin, oranssin tai hopeanharmaan värisiä tehosteita. Varustetasoina tarjotaan perusmallin lisäksi design selection – ja S line -nimisiä paketteja. Jälkimmäisessä penkit ovat joko kankaan ja keinonahan tai alcantaran ja keinonahan yhdistelmää, kun taas design selection tuo mukanaan mm. sisustan tunnelmavalaistuksen.

Moottorivalikoimasta ei ole kerrottu vielä mitään, mutta erilaisia sporttiherkkuja on tarjolla dynamic package -nimisen varustepaketin myötä. Se sisältää mm. punaiset jarrusatulat, urheilullisen ajomoodin, keinotekoisesti muunneltua moottorin ääntä sisätiloihin tuottavan sound actuatorin sekä mukautuvat iskunvaimentimet. Tämän paketin kanssa autoon voi valita parhaimmillaan 18-tuumaiset pyörät.

A1 Citycarverin tilauskirjat avataan jo ensi kuussa, ja ensimmäiset asiakkaat saavat autonsa vielä syksyn aikana. Lanseerausmallina palvelee kuvissa näkyvä Edition One, joka on joko Arrow Gray -harmaa tai Pulse Orange -oranssi. Edition Onen muita herkkuja ovat mm. 18-tuumaiset pyörät, ulkokuoren mustat koristeosat, tummennetut valoumpiot edessä ja takana, kontrastivärillä maalattu katto ja peilinkotelot, takaovien logotekstit sekä sisustan oranssit tai hopeanväriset tehosteet.