Audien uusi naamailme paljastui – tässä on ensimmäinen kuva tulevasta A6:sta, A7:stä ja A8:sta

Audia on syytetty välillä liiankin ennakoitavasta ja itseään toistavasta muotoilusta. Rinkulamerkin viime aikojen malleissa on lisäksi nähty jo liikaakin erilaisia pokkauksia ja taitoksia, mutta asiaan on tulossa muutos. Audin päämuotoilijana toimivan Marc Lichten kädenjälkeä ei ole vielä ehditty näkemään kovinkaan monessa autossa, mutta uusi aikakausi alkaa seuraavan A8:n myötä.

Loppuvuodesta esiteltävä iso sedan tehdään samalla tyylillä kuin muutaman vuoden takaiset Prologue-konseptiautot. Tämä linja jatkuu uuden A6:n ja A7:n myötä, ja ne kaikki on itse asiassa muotoiltu jo ennen Prologue-tutkielmia. Niinpä tuotantoautot eivät tuo mukanaan enää mitään suuria yllätyksiä. Lichte antoi nyt haastattelun ranskalaiselle L’argus-julkaisulle, ja jutun yhteydessä Audin uutuusmallien naamailmeestä julkaistiin ensimmäinen virallinen kuva.

A8 on niistä majesteettisimman näköinen. Vaakasuuntaisilla kromirivoilla varustettu maski on massiivinen sekä pysty- että leveyssuunnassa, ja se on voimakkaasti kuusikulmion mallinen. Suhteellisen korkeat etuvalot ovat lähes kiinni maskissa, ja etupuskurin alareunaa hallitsevat rauhalliset vaakasuuntaiset linjat.


Pykälää pienempi A6 seuraa pitkälti samaa tyyliä, mutta maskin alaosa on laatikkomaisempi. Siinä näyttää olevan myös vähemmän kromia kuin isoveljessään, ja valot ovat hieman kauempana maskista. Puskurin ilmanottoaukot ovat lisäksi suipommat, ja niidenkin ympärillä on käytetty vähemmän kiiltävää tavaraa kuin A8:ssa.

Audin uutuussarjan näyttävin auto vaikuttaisi olevan tuleva A7. Viisiovisen coupén nokka on selvästi matalampi kuin sedaneissa, ja tiheäripainen maski on sporttisen musta. Lisäksi konepellissä on samantyyppiset tuplapokkaukset kuin tuoreessa A5:ssä. Myös litteät päiväajovalot korostavat urheilullista vaikutelmaa. Audin uutuudet eivät muuten muistuta toisiaan pelkästään ulkoisesti, vaan niissä käytetään myös samaa pohjalevyä. Moottorit, alusta ja sähköjärjestelmätkin ovat pitkälti samaa perua.