Autospottaus, eli autojen bongaaminen voi joskus mennä överiksi

Carspotting, eli vapaasti suomennettuna autospottaaminen, on maailmalla laajalle levinnyt harrastus. Autospottaamisen perusidea on simppeli: yritetään “spotata” harvinaisia urheilu- tai superautoja liikenteessä. Spottaamiseen liittyy usein myös kuvien tai videon ottaminen autoista, ja saadun materiaalin jakaminen kavereille sekä muille autoista kiinnostuneille.

Yleensä spottaajat seisovat kiltisti tienvarressa ja napsivat kuvia ohiajavista autoista minkä ehtivät. Joskus homma voi tosin lähteä hieman tai jopa täysin lapasesta, kuten taannoin Bengalurussa, Intiassa, missä paikallinen Lamborghini-kauppias järjesti autospottereille mieluisaa ohjelmaa.

Bengalurun Lamborghini-kokoontumisessa oli mukana viisitoista tuliterää Lamboa ja yleisöä tungokseksi asti. Kun Italian härät astuivat tallistaan kadulle ärjymään, peitti noin tuhatpäinen yleisö ne lähes näkymättömiin. Väkijoukko onnistui myös osittain seisauttamaan kaupungin liikenteen parveillessaan pitkin ajorataa. Yleisön reaktio on näkemisen arvoinen, kun kuljettajat revittelivät V12-moottoreita pakoputkien paukkuessa.