Battlefield -sotapeli palaa lokakuussa julkistettavalla pelillä sata vuotta taaksepäin – katso pitkä ja rankka traileri

Battlefield -pelisaaga on ehtinyt jo viidenteen osaansa, mutta tässä kuussa julkaistavan pelin järjestysnumero ei olekaan viisi vaan yksi. Battlefield 1 palaa ajassa yli sata vuotta taaksepäin, aikaan jolloin maailma soti sotaa, joka muutti maailman pysyvästi.

Ensimmäisessä maailmansodassa soti yli 60 miljoonaa ihmistä. Yhdeksän miljoonaa sotilasta ja seitsemän miljoonaa siviiliä menetti sodan vuoksi henkensä. Pelin trailerissa hypätään suoraan etulinjaan, josta pelaajan ei odoteta selviävän hengissä. Sodan kaoottisuus nähdään usean hahmon, mm. kiväärimiehen, konekiväärimiehen ja panssarivaunun ampujan silmin.

Luodit suhahtelevat ohitse, kranaatit lentävät ja räjähtelevät, rakennukset sortuvat ympäriltä ja miestä kaatuu nopeammin kuin hirmumyrskyssä puita. Taistelutanner on yhtä kaaosta, joka nappaa pelaajan pihtiotteeseensa, eikä päästä hetkeksikään irti.


Siinä missä kilpailevat sotapelit, kuten Call of Duty, ovat astuneet futuristisempaan suuntaan, Battlefield palaa sodan juurille. Vain kaaosta ja kuolemaa, yksinkertaisia aseita ja rautaisia miehiä.

Peli näyttää kaikessa synkkyydessään myös todella hyvin tehdyltä ja tulee tarjoamaan pelaajalle pelottavia hetkiä syysiltojen pimeydessä.