BMW 101 Bagger -konsepti on huikean näköinen matkapyörä

BMW julkisti tänään 3.0 CSL konseptiauton lisäksi myös BMW 101 Bagger -konseptimoottoripyörän Concorso d’Eleganza tapahtumassa Villa d’Estessä, Italiassa.

Baggerit ovat nostaneet suosiotaan varsinkin Yhdysvalloissa. Bagger tarkoittaa sivulaukullista matalalla tuulilasilla varustettua matkapyörää.

BMW 101 Bagger on BMW:n ja Roland Sands Designin rakentama matkapyöräkonsepti, jossa on rauhallinen mutta voimakas K1600GT:stä lainattu kuusisylinterinen 1,6 litrainen  moottori ja kaksoisputket, jotka luovat miehekkään äänimaailman ja antavat pyörälle luonnetta.


101 Baggerin runkorakenne on mielenkiintoinen yhdistelmä harjattua alumiinia, hiilikuitua ja puuta. Penkki on matalalla niin kuin pitää ja sivulinja on sulava aina tuulilasista tilaviin ja virtaviivaisiin laukkuihin asti.

Ajoasento on hiottu huippuunsa. Tarkoituksena on ollut tehdä baggeri, jonka selässä voi istua ajaen koko päivän rasittumatta. 101 Bagger voi siis olla myyntiin tullessaan varteenotettava vaihtoehto rautaperse-kilpailuja harrastavalle.

”101 konsepti avaa uuden luvun BMW:n konseptipyörien historiassa. Se on BMW Motorradin tulkinta päättymättömistä valtateistä sekä vapauden ja itsenäisyyden unelmasta – täydellinen ’American touring’ -pyörä. 101 konsepti on eleganssin, voiman ja luksuksen ruumiillistuma kahdella pyörällä.” – sanoo Edgar Heinrich, BMW Motorradin design-johtaja.

bmw-101-bagger-2 bmw-101-bagger-3 bmw-101-bagger-4 bmw-101-bagger-5