BMW esitteli minitukiaseman, joka parantaa mobiililaitteiden toimivuutta autoissa

BMW esitteli Mobile World Congress 2015-tapahtumassa Barcelonassa maailman ensimmäisen sisätilojen 3G/4G-kuuluvuutta parantavan, femtocell-tekniikkaan perustuvan minitukiaseman autoille.

Mobiililaitteiden käyttö autossa on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina. Perheen automatkalla on usein mukana monia päätelaitteita, kuten älypuhelimia, tabletteja ja kannettavia tietokoneita. Tämän lisäksi myös auton omat älylaitteet ja järjestelmät ovat usein yhteydessä Internettiin.

Sisäisen tukiaseman tarve on lisääntynyt myös siksi, että autojen valmistuksessa käytetään yhä enemmän materiaaleja, jotka estävät signaalien vapaan liikkumisen. Materiaaleista esimerkiksi hiilikuitu ja nykyaikaiset ikkunalasit, heikentävät mobiililaitteiden kuuluvuutta.


Kuuluvuuden parantamisen lisäksi, femtocell-minitukiasema vähentää elektromagneettista säteilyä auton sisällä. Kaikki autossa olevat mobiililaitteet kytkeytyvät automaattisesti auton tukiasemaan ja toimivat pienemmällä lähetysteholla. Tämän ansiosta myös laitteiden virrankulutus pienenee.