BMW tarjoaa budjettiystävällisemmän vaihtoehdon X4:lle ja X6:lle – tässä ovat ensimmäiset kuvat uudesta X2:sta

BMW toimi coupé-kattoisten katumaastureiden pioneerina, kun ensimmäinen X6 esiteltiin pian kymmenen vuotta sitten. Auto sai myöhemmin seuraa samalla kaavalla tehdystä, mutta pykälää pienemmästä X4:stä. Resepti on ollut sen verran menestyksekäs, että kilpailijatkin ovat heränneet samoille apajille. Esimerkiksi arkkivihollinen Mercedes-Benz on myöhemmin luonut täsmälleen samalla mallilla tehdyt omat tulkintansa aiheesta, eli GLE ja GLC Coupén.

Niiden lisäksi Mersun valikoimaan kuuluu kompaktiluokkaa edustava sporttinen GLA, jolle ei ole löytynyt vastinetta Bemarin mallistosta. Asia kuitenkin korjaantuu pian, kun X1:een pohjautuva X2 tuodaan markkinoille. BMW esitteli auton konseptiversion jo viimesyksyisessä Pariisin autonäyttelyssä, ja nyt tuotantomallin ensimmäiset kuvat putkahtivat julkisuuteen.


Otokset ovat Japanin patenttiviranomaisille toimitettuja piirroskuvia, jotka näyttävät uutuuden muodot koko komeudessaan. X4 ja X6 ovat luiskaperäisiä autoja, kun taas X2 on eräänlainen litistetty hatchback konseptin tavoin. Tuotantomalli on muutenkin varsin uskollinen tutkielmalle, mutta toki pieniä muutoksia on jouduttu tekemään. Etuvalot eivät ole aivan yhtä terävän näköiset kuin konseptissa, ja ne ovat myös kasvaneet kokoa. Ylösalaisin käännetty munuaismaski on puolestaan pienentynyt, ja etupuskuri ei ole yhtä aggressiivisen oloinen.

Lisäksi auto on saanut tavalliset ovenkarmit, sivupeilit sekä ovenkahvat, ja takapäässäkin on tehty pieniä muutoksia. Takimmaisessa kattopilarissa oleva BMW:n merkki näyttää sen sijaan löytyvän myös tuotantoversiosta. Se toimii kunnianosoituksena Bemarin vanhoille coupéille, joissa käytettiin samaa muotoilukikkaa viimeksi 1970-luvun alkupuolella.

Tekniikaltaan X2:n pitäisi vastata pitkälti X1:tä, koska uutuus on baijerilaisten pienimmän katumaasturin coupé-versio. Hinnat asettuvat varmasti GLA-Mersun yläpuolelle, koska tavallinen X1 painii sen kanssa samassa hintaluokassa. X4:een ja X6:een verrattuna X2 tulee olemaan kuitenkin suorastaan edullinen. Auton viralliset kuvat ja tiedot julkaistaneen pikapuoliin, koska ensiesittely tapahtuu todennäköisesti jo syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.