Legendaarinen Cadillac ”Flash Gordon” on yksi Nostalgia Car Show’n helmistä

Cadillac Sedan de Ville
Cadillac Sedan de Ville "Flash Gordon" Kuva: Reijo Vuorinen

Uusi Nostalgia Car Show -autonäyttely avaa ovensa tulevana lauantaina Helsingin jäähallissa. Näyttely keskittyy ensimmäisen vuoden teeman mukaan Suomalaisen Hot Roddingin syntyyn. Näyttelyssä retroillaan 70- ja 80-luvuille ja hieman 90-luvunkin puolelle. Esillä ovat vuosikymmenet, jolloin jenkkiraudat, rock’n’roll, farkut ja hampurilaiset vyöryivät Suomeen ja harrasteautoilu sekä -moottoripyöräily saivat maassamme uuden merkityksen, amerikkalaisen nuorisokulttuurin rantauduttua Suomeen.

Yksi Nostalgia Car Show’n ehdottomista helmistä on 90-luvulla lempinimen ”Flash Gordon” saanut Cadillac Sedan de Ville -58. Autosta tehtiin juttu vuonna 1992 V8 Magazine -autolehteen ja jutun kirjoittanut toimittaja, Masa Saloranta, keksi autolle lempinimen Flash Gordon, koska se muistutti vahvasti 30-luvulla alkunsa saaneen sarjakuvahahmon ajoneuvoja. Lahtelainen Mika Kauko muotoili vuonna -91 Cadillacin uudelleen ja pahasti ruostunut kori sai uutta peltiä ja uusia muotoja, kun koko takapää tehtiin uusiksi.

Pellin alla kehrää 350 kuutiotuumainen Chevyn LT1-moottori, mutta auto ei ole tällä hetkellä tieliikennekäytössä. Autoon pitäisi vielä tehdä hyppysellinen muutoksia, jotta katsastusmies heltiäisi lyömään leiman papereihin. Toistaiseksi auto kiertää vain näyttelyitä ja se nähdään Nostalgia Car Show’ssa Cadillac Club Of Finlandin osastolla. Auto on tällä hetkellä nuoren Cadillac-klubilaisen omistuksessa ja hän on saanut auton kunnostusapua klubin kokeneemmilta jäseniltä. Viimeksi mukana auttamassa ovat olleet Cadillac Club Of Finlandin puheenjohtaja Tomi Frisk ja Janita Boström.


Cadillac Sedan de Ville "Flash Gordon" Kuva: Reijo Vuorinen
Cadillac Sedan de Ville ”Flash Gordon” Kuva: Markku Vuorialho

Nostalgia Car Show Helsingin Jäähallilla lauantaina 12.2.2018 kello 10-18