Citroënilta uuden sukupolven SUV

Citroën C5 Aircross
Citroën C5 Aircross

Citroën esitteli C-Aircross -konseptiautoon perustuvan C5 Aircross -katumaasturin, joka on Ciroënin tyylille uskollisesti rohkeasti ja modernisti muotoiltu, piristävän näköinen uusi SUV.

C5 Aircross on kehitetty kuuntelemalla asiakkaiden mielipiteitä ja on valmistajan mukaan vastaus asiakkaiden odotuksiin. Citroën on panostanut C5 Aircrossissa vahvaan persoonallisuuteen ja korkeatasoiseen matkustusmukavuuteen – käsitteet, jotka itseasiassa ovat tuttuja jo muista Citroënin autoista.

Citroën C5 Aircross
Citroën C5 Aircross

– Uusi C5 Aircross osoittaa, että olemme kuunnelleet asiakkaiden toiveita ja odotuksia kaikkialla maailmassa. Se konkretisoi panostuksemme ja tapamme investoida SUV-kokoluokkaan: enemmän persoonallisuutta, mukavuutta ja hyvää oloa matkustamoon. Uskomme vahvasti, että uusi C5 Aircross tulee kasvattamaan Citroënin kysyntää entisestään, kertoo Linda Jackson, Citroënin toimitusjohtaja.


C5 Aircross tarjoaa matkustajien käyttöön viimeisimmän sukupolven teknologioita, kuten 8-tuuman kosketusnäytöllä varustettu Citroën Connect Nav 3D -navigointijärjestelmä. Kosketuksen lisäksi tarjolla oleva ääniojaus toimii navigoinnin, puhelimen ja mediajärjestelmien kanssa kuljettajan tarvitsematta nostaa katsettaan tiestä. Siihen on yhdistetty myös Mirror Screen -toiminto (Apple CarPlay), jonka ansiosta älypuhelimen sovellukset voidaan siirtää kosketusnäytölle. Älypuhelin voidaan ladata langattomasti induktiolla.

Citroën C5 Aircross
Citroën C5 Aircross

C5 Aircross on varustettu täysin uudella Progressive Hydraulic Cushions® -jousituksella, jossa iskunvaimentimiin on lisätty kaksi hydraulista elementtiä, joilla saadaan aikaan progressiivinen vaimennus sekä sisään- että ulosjoustossa. Jousitus toimii kaksivaiheisesti: Kun sisään- ja ulosjousto on vähäistä eli ajetaan verrattain tasaisella tienpinnalla, jouset ja iskunvaimennin vaimentavat pystysuuntaisia liikkeitä, hydrauliset vaimennin elementit eivät tässä tilanteessa osallistu vaimennustapahtumaan. Mutta näiden olemassaolo mahdollistaa suuremman jousituksen liikkumisvaran sisään ja ulosjoustossa, mikä aikaansaa ”lentävän maton” vaikutelman, ikään kuin auto leijailisi epätasaisuuksien yläpuolella.

C5 Aircross on varustettu Grip Control -ajonhallintajärjestelmällä ja 19’’ Mud & Snow -erikoisrenkailla. Ajaminen kaikissa olosuhteissa vaikeassakin maastossa on mahdollista etupyörien vetokykyä älykkäästi valvovan Grip Control -järjestelmän ansiosta. Kuljettaja voi valita kuhunkin tilanteeseen sopivan etenemiskykyä parantavan esiasetuksen keskikonsoliin sijoitetusta katkaisimesta. Esiasetuksia on tarjolla viisi erilaista: normaaliajo, hiekka, muta, lumi ja ESP OFF.

Citroën C5 Aircross
Citroën C5 Aircross

C5 Aircross tulee olemaan ensimmäinen Plug-In Hybrid PHEV e-AWDtekniikalla varustettu Citroën. Polttomoottori on teholtaan 200 hv ja kaksi sähkömoottoria, joista toinen edessä ja toinen takana, yhteisteholtaan 300 hv.  Tarjolla on neljä eri ajotapaa: 100 % sähköinen, jonka toimintamatka on 60 km, hybridi, jota ei tarvitse ladata, näiden yhdistelmä sekä 4×4. Tämän innovatiivisen teknologian ansiosta akun lataus on mahdollista hidastettaessa nopeutta tai polttomoottorin välityksellä ajon aikana.

Uusi C5 Aircross tulee aluksi Kiinan markkinoille lokakuussa 2017. Eurooppaan uutuuden odotetaan rantautuvan syksyllä 2018.

Mitat:

Pituus: 4,50 m
Leveys: 1,84 m
Korkeus: 1,67 m
Akseliväli: 2,73 m
Tavaratilan suuruus: 482 L