Datsunin vanhalla hirviömaasturilla mennään minne katumaasturilla ei ole asiaa.

Kun puhutaan vuosimallin 1965 Datsun 410:sta ei ensimmäisenä tule mieleen maastokelpoinen ajoneuvo. Kyseessä onkin oikeastaan vain 70-luvun pikku-Datsunin kori, joka on istutettu vuosimallin 1978 Datsun-pikkiksen modifioidulle alustalle. Nokalta löytyy 2.0-litran nelipyttyinen, jota käskytetään nelilovisella manuaaliaskilla.

Tämä Datsun ei ole mikä tahansa katujen leikkimaasturi, vaan aito kaksipykäläisellä jakovaihteistolla varustettu maastoauto. Kun Datsunin ratsulla joutuu pulaan kelirikon aikaan mökkitiellä, voi aina vaihtaa silmään pienempää vaihdetta, ja nauttia tehostamattomasta ohjauksesta ja 70-luvun jarrutekniikasta. Omistaja kehuu äijäautonsa olevan vieläpä harvinaisen ruosteeton vahaksi Datsuniksi.


Kehuissa saattaa olla jonkun verran myyntimiehen lisää, sillä omistaja on lisännyt maastoihmeensä myyntiin kuuluisalle Craigslistin myyntisivustolle. Vain 3.500 dollarin, eli noin 3000 euron hintalapulla varustettuna auto on tehnyt varmasti kiivaaseen tahtiin kauppansa Baltimoren Deltassa, jossa auto on laitettu myyntiin.

Yleensä automyyjien saamat vaihtotarjoukset ”navetan takaa löytyvään puimakoneeseen” tai ”vähän käytettyyn mankeliin” saavat vain myyjän verenpaineen nousemaan. Datsunin myyjä oli sen sijaan ilmoittanut kauppoja vauhdittaakseen, että myös vaihto olisi mahdollinen. Kaikesta päätellen Datsunin omistaja haluaisi vaihtaa Baltimoren koleat vesisateet kameleihin ja palmuihin, sillä vaihdossa otettaisiin vastaan aavikkokirppu. Vaan mikäpä olisi omistaa vanha monster truck –Datsun. Eipä olisi ainakaan Teboilin pumpulla juttuseurasta pulaa.