DTM -skandaali, käskikö tallipäällikkö kuljettajaa puskemaan kilpakumppanin ulos radalta?

Deutsche Tourenwagen Masters -kilpasarjassa haisee skandaalinkäry! Näyttää pahasti siltä, että Audi Motorsportin päällikkö Wolfgang Ullrich antoi kilpailun aikana kuljettajalleen Timo Scheiderille ohjeen työntää kilpakumppani Robert Wickens ulos radalta.

Oheisella videolla kuullaan Ullrichin saksankieliset sanat Scheiderin tiimi-radiossa: “Schieb ihn raus!”, mikä tarkoittaa suomeksi ”Työnnä hänet ulos!” Tönäisyn seurauksena sekä Wickens että hänen edellään ajanut Wehrlein ajautuvat Mercedeksillään ulos radalta.

Tapahtuman jälkipyykkiä puidessa Timo Scheider väittää, että hän ei kuullut Ullrichin käskyä ja töytäisy johtui kovassa kilpailutilanteessa sattuneesta asiasta. Hän jarrutti kyseiseen mutkaan kuten pitääkin, mutta jostain syystä kuitenkin osui Wickensin perään. Ehkä edellä ajanut Wickens jarrutti liian aikaisin, ehkä ei.


Audi Motorsportin päällikkö Wolfgang Ullrich kommentoi tokaisuaan seuraavasti: ”En yleensä kommunikoi kuljettajien kanssa kilpailun aikana, enkä tiennyt, että tiimi-radio on auki. Se ei missään tapauksella ollut käsky Timolle. Voin vain pahoitella tokaisuani. Se ei kerro mielipidettäni moottoriurheilusta, se vain tuli ulos adrenaliinin saattelemana.”