Dubain hylätyt autot: Turisti voi törmätä pölykerroksen alta pilkottavaan 3.5 miljoonan euron Ferrariin.

Arabiemiraateista löytyvä Dubai on julkisuuskuvissa öljytuloilla rikastuneiden raharikkaiden temmellyskenttä, josta löytyy maailman korkein pilvenpiirtäjä, sekä miljoonia maksavia superautoja. Monelle ovat tuttuja myös uutiset sikäläisistä hylätyistä arvoautoista, jotka kuvissa surullisina pölyttyvät milloin minkäkin kadun varressa paahtavan auringon alla.

Moni on kuullut myös tarinoita ökyrikkaista autonomistajista, jotka bensan loputtua hylkäävät Ferrarinsa kadun varteen, ja käyvät ostamassa uuden tilalle. Todellisuus tarinoiden taustalla on kuitenkin huomattavasti karumpi. Monen hylätyn auton takaa löytyy joko ulkomainen tai sikäläinen henkilö, joka velkojen ja vankilan pelon paineessa hylkää nopeasti kalliin autonsa jättäen joskus jopa avaimet virtalukkoon.


Netissä kiertävistä kuvista voi kuola suupielestä valuen bongata hylättyjä autoja, joista moni suomalainen antaisi vasemman munuaisen ja molemmat killuttimensa edes saadakseen ajaa moisella rahantuoksuisella superautolla. Yksi näistä on vain 400 autoa valmistettu Enzo Ferrari, joka vuonna 2002 oli kunniakas jatke F40 ja F50 Ferrareille. Näitä autoja on luonnollisesti varsin harvoin ostettavissa, eikä ole mikään yllätys jos myyntihinta on kolmen tai neljän miljoonan euron tuntumassa.

Monelle autonsa ja koko omaisuutensa hukkaavalle suurin pelko muodostuu sikäläisistä pahamaineisista vankiloista, jonne ihmisiä viedään maksamattomien laskujen ja velkojen vuoksi. Monet uusrikkaat yrittävät elää ylellistä elämää rahan ja muodin mekassa, mutta putoavat kuin koppelo oksalta öljynhinnan tai muiden tulojen heilahtaessa. Tavallisen Taunon kannalta tilanteen hyvä puoli on siinä, että poliisien pakkohuutokaupoista ja autovarikoilta voi tehdä todellisen löydön pilkkahinnalla. Kannattaa tosin pitää huoli, että on varmasti rahaa maksaa ostoksensa.