EasyPark palkkaa autoilijoita merkitsemään vapaita parkkipaikkoja

Mobiilipysäköintipalveluja tuottava EasyPark palkkaa autoilijoita etsimään vapaita parkkipaikkoja Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella. Projekti on käynnissä myös Turussa, jossa se on jo loppusuoralla.

Autoilijat syöttävät tiedon vapaista pysäköintipaikoista älypuhelimen sovellukseen reaaliaikaisesti. Uuden datan perusteella pystytään rakentamaan palvelu, joka tulevaisuudessa nopeuttaa vapaan parkkipaikan löytämistä. Suomen lisäksi EasyPark tekee vastaavan kartoitustyön seitsemässä maassa.

EasyParkin palkkaamat autoilijat tekevät merkintätyötä minimissään 10 tuntia viikossa. Vapaita pysäköintipaikkoja kartoitetaan maanantaista perjantaihin, kun maksullisuus on päällä. Kartoitus koskee ainoastaan parkkipaikkoja, joissa voi pysäköidä yli tunnin kerrallaan.


– Etsimme työntekijöitä, joilla on tietysti voimassa oleva ajokortti ja auto käytössään. Lisäksi jokaisen työtä hakevan täytyy tehdä erillinen testi, jolla varmistetaan, että hän on ymmärtänyt työtehtävän sekä siihen liittyvät säännöt ja ohjeet. Palkkaa ajotyöstä saa kilometrikorvausten lisäksi 12 euroa tunnilta, Liukkonen kertoo.

EasyPark toteuttaa vapaiden parkkipaikkojen kartoitustyön samanaikaisesta kahdeksassa maassa. Suomen lisäksi merkitsemistyötä tehdään tarkkaan valituissa kaupungeissa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Itävallassa, Saksassa, Italiassa ja Espanjassa.