Elon Musk aikoo ampua vanhan Teslansa avaruuteen – ensimmäinen kuva auton lastaamisesta julki

Tesla Roadster SpaceX

Tesla Motorsin ja SpaceX:n pääpomo Elon Musk on lastaamassa vanhaa Tesla Roadster -sähköautoaan SpaceX-raketin kyytiin ja lastaamisesta on julkaistu ensimmäinen kuva. Alun perin asiaa pidettiin pelkkänä vitsinä, mutta kuvasta näkyy, että homma taitaa sittenkin toteutua.

Muskin Tesla Roadster on kiinnitetty telineeseen, jonka avulla auto saadaan mahtumaan Mars-planeetalle matkaavan Falcon Heavy -raketin kyytiin. Ilmeisesti auto on tarkoitus jättää ajelehtimaan avaruuteen, sillä vaikka Muskin mukaan autolla on rutkasti tunnearvoa, hän pitää ajatuksesta, että hänen autonsa leijailisi loputtomassa avaruudessa ja päätyisi ehkä joskus miljoonien vuosien kuluttua avaruusolioiden käsiin.

SpaceX Falcon Heavy -raketti on tarkoitus laukaista ensi vuoden puolella samalta NASAn alustalta, mistä Apollo 11-lento aikoinaan laukaistiin, ja sen päämääränä on Mars. Falcon Heavy on maailman tehokkain koskaan rakennettu avaruusraketti ja se kykenee kuljettamaan avaruuteen peräti 63 800 kilon kuorman avaruuteen. Raketin työntövoima vastaa noin kahdeksantoista 747 Jumbojet-lentokoneen tehoa. Raketista ja projektista löytyy lisätietoa täältä.