Ensi vuonna julkistettava Porsche 911 bongattiin Suomessa

Porsche 911, 2019, 992

Lukijamme bongasi talvitesteissä olevan seuraavan korimallin Porsche 911 -auton eilen Lavialla. Porschen ympärillä pyöri useita VW-merkkisiä autoja, jotka olivat täynnä mittauslaitteistoja ja saattue oli matkalla pikkuteitä Kankaanpään suuntaan, kohti pohjoista.

Todennäköisesti ensi vuoden syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä julkistettavan Porsche 911:n (mallikoodi 992) etu- ja takapäätä oli peitelty uudistuvien muotojen salaamiseksi, mutta kuvasta voidaan nähdä, että auto tulee olemaan perinteilleen uskollinen. Vaikka 911 ulkoiset muodot eivät muutu dramaattisesti, tulee auton sisusta uudistumaan merkittävästi. Sisätiloista ei ollut kuvia, eikä niissä olisi juuri mitään näkynytkään, sillä ne oli lähes kauttaaltaa suojattu uteliaiden katseilta.

Vuosimallin 2020 Porsche 911:ta tulee vauhdittamaan kolmelitrainen turboahdettu kuusisylinterinen bokserimoottori, jonka tehot alkavat noin 400 hevosvoimasta. Carrera S ja GTS -mallit saavat arviolta noin 20-30 hevosvoiman piristysruiskeen. Malliston yläpäähän sijoittuvissa Turbo ja Turbo S -malleissa on tällä hetkellä 3,8 litraiset moottorit, mutta huhut kertovat, että Porsche saattaisi käyttää myös näissä malleissa kolmilitraista turbokonetta.


Porsche 911, 2019, 992

Kuvat: Jami Vähäaho