Ensimmäisen sukupolven G-mersu valettiin maailman suurimman hartsikuution sisään

Mercedes-Benz juhlistaa ikonisen G-sarjan uudistumista valamalla alkuperäisen G-sarjan auton synteettisestä hartsista koostuvan kuution sisään.

Jättikuutio

44,4 tonnisen installaation tekemiseen meni 90 päivää ja sen sisältä löytyy vuosimallin 1979 Mercedes-Benz G 280 GE -maastoauto, joka on aseteltu luonnollisesti maastoajoa kuvaavaan asentoon. Tämä ”taideteos” symboloi G-sarjan kestävyyttä ja ajattomuutta. Kuution miehekkäät mitat ovat 5,5 x 2,5 x 3 metriä.


G-sarja on offroad-legenda ja mittapuu monille maastoajon ystäville. Vuodesta 1979 lähtien on valmistettu yli 300 000 autoa. G:n omistajat ovat voineet nauttia maastoseikkailuista, jotka muilla autoilla olisivat jääneet vain kaukaiseksi haaveeksi. G-sarja on ollut myös erityisesti varakkaiden henkilöiden, kuten öljysheikkien ja kuuluisuuksien suosikki jo pitkään.

Uusi Mercedes-Benz G esitellään virallisesti ensi maanantaina.

Maastureiden ikoni on uudistunut jatkuvasti, mutta nyt se kokee 40-vuotisen taipaleensa suurimmat muutokset.  Kori ja sisätilat on päivitetty täysin, ja samalla esitellään lukuisia uusia varusteita. Mutta, myös perinteitä on kunnioitettu ja vanhoja elementtejä sekä ominaisuuksia on säilytetty: tuttu ovenkahva ja tyypillinen oven sulkeutumisääni, kylkien vankat kolhusuojalistat, takaoveen sijoitettu varapyörä ja korostetut vilkkujen kotelot. Nämä ovatkin ainoat tarkalleen vaihtokelpoiset osat edeltäjän kanssa. Juuri tämäntyyppiset ominaisuudet yhdistettynä maasturin kulmikkaisiin linjoihin määrittävät auton erityisen ulkonäön.

Uusi Mercedes-Benz G esitellään ensi maanantaina 15.1.2018 North American International Auto Show (NAIAS)- näyttelyssä Detroitissa.