Espanjalainen autonvalmistaja Hispano-Suiza julkisti yli 1000 heppaisen Maguari-superauton kuvat

Hispano-Suizan historia alkoi jo vuonna 1898, kun Emilio de la Cuadra aloitti autojen valmistuksen Barcelonassa. Yhtiön nimeksi tuli tuolloin La Cuadra. Muutaman mutkan ja yhden konkurssin kautta yhtiön nimeksi kirjoitettiin vuonna 1904 La Hispano-Suiza Fábrica de Automóviles, joka valmisti Rolls-Roycen ja Bentleyn tasoisia luksusautoja vuoteen 1968 asti. Merkkiä yriteltiin 2000-luvun alussa herätellä eloon HS21- ja HS21 GTS -superautokonsepteilla, joista polveutuneen kilpamallin oli määrä myös osallistua Le Mansin ajoihin.

Nyt Hispano-Suiza on julkistanut uusimman kehitteillä olevan auton, Maguari HS1 GTC:n kuvat, ja niiden perusteella kyseessä näyttää olevan melkoisen persoonallinen superauto. Maguarissa on omaleimaisuudestaan huolimatta havaittavissa tuttuja piirteitä. Keulan muodoissa on ripaus Ferrarin ilmettä, tosin jättimäiset ilmanottoaukot ja F1-auton keulaa muistuttava ”etusiipi” rikkovat elegantin ilmeen räyhäkällä tavalla. Keulan keskeltä työntyy ulos auton tunnus, joka muistuttaa kaukaisesti afrikkalaista haikaraa, Maguaria, mistä auton nimikin on peräisin.


Myös Maguarin takapäässä on jotain tuttua. Takaikkunan paikalla olevat säleet ja takavalojen alta löytyvät suuret jäähdytysaukot tuovat mieleen Lamborghini Aventadorin, ja perän muotoilussa on myös ripaus Bentley GT:n linjoja.

Persoonallisia takavaloja yhdistää pitkä valopalkki, ja kilpa-automaisen takadiffuusorin molemmin puolin pilkistävät esiin tähtikuvioiset pakoputkenpäät. Takaosan ilme on linjassa keulan kanssa – räyhäkkyyttä riittää.

Maguarin konehuoneesta löytyy kahdella sähköisellä kompressorilla varustettu V10-moottori, mistä on kutiteltu ulos peräti 1070 hevosvoimaa. Kolossaalisen tehon avulla, auton kerrotaan suorituvan 0-100 km/h kiihdytyksestä alle kolmen sekunnin ja kykenevän peräti 379 km/h:n huippunopeuteen.

Maguari HS1 GTC:n hinnan kerrotaan olevan 2,2 miljoonaa euroa, joten mikäli lauantai-iltana osuisi Loton päävoitto kohdalle, jäisi tämän auton ostajalle vielä vähän rahaa bensaankin.