Euroopan eksoottisemmat festarit

Kotimainen festaritarjonta on melkoisen laajaa ja tasokasta, mutta välillä voi pistäytyä katsomassa myös aidan toisella puolella, josko sieltä löytyisi vihreämpää ruohoa.

Jotta ei mentäisi aivan valtavirran mukana, niin keskitytään hieman eksoottisimpiin festareihin. Seuraavassa muutama Ebookersin listaama Euroopan festarikohde, jossa eksoottisuus, fiilis ja rentous ovat pääosassa.

Positivus Festival, Salacgriva, Latvia

Nepä ei Itämeren rannan kesäpippalot juuri siitä paremmaksi voi tulla, kuin mitä on heinäkuun kolmannella viikolla Riianlahdella pidettävät Positivus festarit. Hiekkarantaa, riippumattoja metsikössä, paljain varpain poppaamista ja kaikenlaista maailman parhautta ja ihanuutta. Maaginen lasten saari, elokuvia, kulttuuria. Lavalla tänä vuonna muun muassa Ellie Goulding, Years & Years, Hot Chip, Charles Bradley ja Iggy Pop. Lennot Riikaan, teltta mukaan.


Love International, Tisno, Kroatia

Otetaan kristallinkirkkaan Välimeren Kroatian puoleiselta rannikolta historiallinen pikkukylä, valitaan sieltä sellainen luonnonkaunista amfiteatteria muistuttava paratiisilaguuni ja kutsutaan laguunia reunustaviin rantamänniköihin maailman eturivin house- ja diskoartisteja esiintymään. Jee! Halataan! Poksautellaan serpentiiniä! Lämmin pulahdus ja takaisin tanssimaan! Oota mä chillailen tässä nyt vähän! Tervetuloa Love Internationaliin. Lennot Zadar, Split tai Zagreb

Edge of the Lake, Sierra, Sveitsi

Geronden järven viinitarhojen ympäröimällä hiekkarannalla on moni kokenut jotain ainutlaatuista. Tiedättekö sen tunteen, että on tullut väärään paikkaan, mutta sitten tapahtuu jotain maagista? Edge of the Lakessa päivää saattaa alkaa kuten missä tahansa keskiluokkaisessa koko perheen lomakohteessa. Melotaan vähän järvellä, pelaillaan rantapalloa ja sen sellaista. Vähä vähältä ihmisiä valuu enemmän ja enemmän paikalle, ilta hämärtyy ja yhtäkkiä huomaat tanssivasi satojen ihmisten kanssa jollekin kansainväliselle artistille, joka sopii iltaan kuin nenä päähän. Päivä päivältä ystävystyt lukuisiin ihmisiin ja lopuksi muodostatte pienen kylän. Lähtöhalit! Lavalla tänä vuonna muun muassa Deetron, Ninja Tune DJ’s ja Lindstrom. Lennot Zurich, Geneve, Bern tai Lausanne.

Boom, Idanha-a-Nova Lake, Portugali

Joka toinen vuosi täydenkuun aikaan pidettävillä Boom-festivaaleilla kyse on pyskedeliasta. Hippi 2.0. Taiteen tekemistä yhdessä, shamanismia ja halua tutkia muuntuneita tajunnantiloja ystävällisessä ympäristössä. Ympäristössä, joka on varta vasten muokattu psykedeeliseksi; workshoppeja, installaatioita, chillausalueita. Pukeudu mystiseksi jumalhahmoksi. Ilmaise itseäsi miten haluat ja jaa se muille. Päätä muuttaa Intiaan ja huomenna päätä, että et muuta Intiaan. Kuuma. Yhdysvaltalaisen Burning Man -festivaalin eurooppalainen pikkuveli. Lennä Lissaboniin tai Portoon.

Obonjan, Kroatia

Obonjan on 1500 metriä pitkä ja 500 metriä leveä saari. Siellä ei ole asunut pitkään aikaan ketään, eikä siellä ole amfiteatteria lukuunottamatta kiinteitä rakennuksia, mutta nyt sinne halutaan ihmisiä 18. heinäkuuta ja 10. syyskuuta välisenä aikana. Päivästä riippuen Obonjassa voi esiintyä DJ Shadow, Roy Ayers, Dilated Peoples ja niin edelleen. Kyse on enemmän jonkinlaisesta kesän elämäntavasta, kuin festivaalista, kuvailevat järjestäjät. Saarella on musiikin ohella elokuvaesityksiä ja dj-bileet on taattu joka ilta saaren rommibaarissa. Nukkuminen kangastaloissa. Sukeltelua, melontaa ja chillailua. Kiinnostuneita kehotetaan tutustumaan projektiin netissä ja kirjoittamaan järjestäjille.