F1 Kanada: Hamilton näytti kaapin paikan perjantain harjoituksissa

Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Spanish GP 2017. Lewis Hamilton

Monacossa totaalisesti epäonnistunut Lewis Hamilton näytti kaapin paikan perjantain F1-harjoituksissa, Kanadassa. Hamilton takoi taululle ajan 1:13.809, mikä oli 0,198 sekuntia toiseksi ajanutta Vetteliä nopeampi.

Suomalaisasetelmat ovat hyvin tutun oloiset, sillä Valtteri Bottas ajoi kolmanneksi (+0.237s) ja Kimi Räikkönen neljänneksi (+0.421s). Force India kaksikko, Perez (+0.769s) ja Ocon (+0.976s) ottivat yllättäen haltuun 5. ja 6. sijan, jättäen Max Verstappenin ja Felipe Massan taakseen.

Harjoituksia oli ajettu noin 20 minuuttia, kun Kimi Räikkönen viihdytti yleisöä spinnaamalla Ferrarinsa radan keskiosan shikaanissa. Auto pysähtyi poikittain keskelle rataa ja Kimi joutui ajamaan hetken rataa väärään suuntaan, jotta sai pyöräytettyä Ferrarinsa keulan oikeaan suuntaan.


Indy 500-ajoista palannut Fernando Alonso joutui jälleen jättämään autonsa radan varteen teknisen vian vuoksi. McLarenin ”luotettavuus” koki jälleen pahan iskun ja homma alkaa kohta muistuttaa farssia.

Vaikka harjoitukset ovatkin vasta alkusoittoa, on Hamilton kisan ennakkosuosikki, sillä hän on voittanut Kanadan GP:n kahtena aiempana vuotena, ja rata myös sopii hänelle erinomaisesti.

Lauantain harjoitukset CMORE:lla klo 16.55 ja aika-ajot klo 19.55.