F1-organisaatio höllensi tiimien SOME-sääntöjä

Valtteri Bottas, Mercedes-AMG. Kuva: Daimler.com

Formula 1 on täynnä tiukkoja sääntöjä, mutta nyt Bernie Ecclestonen väistyttyä valtaistuimelta, F1-sirkuksen uusi omistaja, Formula One Management, on alkanut höllentämään tiettyjä sääntöjä. Uudet some-säännöt ovat koejalla ja FOM haluaa nähdä muutoksen vaikutukset, ennen lopullista päätöstä.

FOM on antanut tallien kuvata testiajoja ja ladata videomateriaalia sosiaaliseen mediaan tämän kauden alusta. Ensimmäiset videot jaettiin Barcelonan testeissä ja ne ovat osoittautuneet suosituksi F1-fanien keskuudessa. Suuresta suosiosta johtuen FOM on nyt höllentänyt sääntöjä vielä lisää ja antaa tallien kuvata ja jakaa videoita myös koko kisaviikonlopun ajalta.

Videokuvaa saa tosin kuvata vain kannettavilla laitteilla ja määrättyinä aikoina, jolloin se ei mene päällekkäin TV-lähetysten kanssa. Uutta sääntöä on käyttänyt hyväkseen ainakin Red Bull, Williams ja Mercedes.


Bernie Ecclestonen aikaan, kuvaaminen kisaviikonlopun aikana ja testeissä ei ollut sallittua, jos testeihin osallistui enemmän kuin yksi talli.