Facebook sekoilee myynti-ilmoituksissa – luulee kelloja aseiksi

Facebookissa olevat myyntiryhmät ovat saavuttaneet suuren suosion ja niiden kautta tavarat vaihtavat vilkkaasti omistajaa. Facebook on myös nostanut myyntiryhmiä paremmin esiin, muun muassa kooten ne Facebook Marketplace -kauppapaikan alle.

Facebook on päivittänyt jälleen algoritmeja, jotka tarkkailevat ja moderoivat muun muassa myynti-ilmoituksia, tarkoituksenaan poistaa epäsopivat, kuten esimerkiksi aseiden ja huumeiden myynti-ilmoitukset. Tämä ei ole täysin ongelmatonta, sillä algoritmi on nyt poistanut myös kellojen myynti-ilmoituksia, koska niiden tekniset tiedot sisältävät samoja sanoja, kuin mitä löytyy myös aseiden myynti-ilmoituksista.

Myytävien kellojen yhteydessä käytetään usein sanoja tai lyhenteitä, kuten cal, caliber, kaliiberi, automatic ja automaatti, jotka viittaavat tässä yhteydessä kellon koneiston tyyppiin, eikä esimerkiksi ampuma-aseen kaliiberiin tai automaattiaseeseen. Näitä sanoja sisältävät ilmoitukset on poistettu automaattisesti ja käyttäjä on saanut Facebookilta seuraavan viestin: ”Hylätty: Tuotteessasi on ongelmia. Vaikuttaa siltä, että yrität muudä tuotetta, joka ei täytä käytäntöjämme. Tavallisia asioita, joita emme anna ihmisten myydä, ovat eläimet, aseet tai laittomat tuotteet. Jos olet lukenut kauppakäytäntömme ja mielestäsi tuotteesi tulisi hyväksyä, täytä tämä lomake.”

Onko sinulla ollut ongelmia myynti-ilmoitusten kanssa Facebookissa? Kerro oma tarinasi kommentoimalla Facebookissa tai sähköpostilla [email protected]