Ferrarien kokoontuminen ei mennyt ihan putkeen – LaFerrari lipsahti ulos tieltä ja F12tdf syttyi palamaan

Ferrari Cavalcade on Maranellon oreille tarkoitettu kokoontuminen, jossa merkin parhaat asiakkaat ja uskollisimmat keräilijät kutsutaan ajamaan aarteillaan Italian kauneimmissa maisemissa ja tutustumaan yksinoikeudella heitä varten avattuihin nähtävyyskohteisiin. Tämänvuotinen Cavalcade ajettiin juhannuksen tienoilla, ja keskuspaikkana toimi Venetsia. Lisäksi reitti kulki mm. Dolomiittien vuoriston, Po-joen laakson sekä Italian viiniviljelmien vehreiden maisemien kautta, ja superautoilla pääsi tykittämään myös Adria Racewayn radalla.

Ferrari-kuskeilla oli siis hienoa ohjelmaa, mutta kaikki autot eivät selvinneet reissusta ehjin nahoin. Epäonni kohtasi valitettavasti kahta huippuharvinaista autoa, eli LaFerrari-hyperautoa ja F12 Berlinettan pohjalta tehtyä tdf-erikoismallia. Guernseyn saarelle rekisteröity LaFerrari oli ilmeisesti hongkongilaisomistuksessa, ja lähes 1000-heppainen auto lipsahti toistaiseksi tuntemattomasta syystä tieltä ulos Cademain paikkakunnalla Cortina d’Ampezzossa.

Ferrari_2


Matkustajille ei käynyt onneksi kuinkaan, mutta Ferrari ruhjoi alleen vähemmän arvokkaan Lancia Ypsilonin ja paikallisen ravintolan ison kyltin. Italialainen hyperauto kärsi melkoisia vaurioita, mutta se korjataan hyvin todennäköisesti entiseen loistoonsa. Kolarikorjaus on kaikkea muuta kuin halpa, mutta vain 499 kappaletta valmistetun ja noin kolmen miljoonan euron hintaisen erikoisuuden kohdalla remontista täytyy maksaakin vähän tavallista enemmän.

Epäonni kohtasi myös amerikkalaisomistuksessa ollutta keltaista F12tdf:ää. 780-hevosvoimaisen superauton valmistusmäärä on vain 799 yksilöä, joten sekään ei ole mikään jokapojan Ferrari. Tämä auto syttyi yllättäen palamaan Longaronen kaupungissa sijaitsevan bensa-aseman pihalla.

Ferrari_3

Tulipalon syy ei ole vielä selvinnyt, mutta on mahdollista, että bensaa on päässyt tankkaustilanteessa tippumaan jonkin kuuman osan päälle. Tulta yritettiin ensin tukahduttaa vaahtosammuttimella, ja palokunta kävi hoitamassa jälkisammutuksen. Toivottavasti auto saadaan vielä kunnostettua, koska se ei vaikuta ainakaan kuvien perusteella kovin pahasti palaneelta.