Ford F-150 avolava-avoauto on erikoinen ilmestys

Amerikkalaiset rakastavat avolava-autojaan, mutta he pitävät myös avoautoista. Miksi näitä kahta ei voisi siis yhdistää!

Newport Convertible Engineering päätti tehdä asialle jotain ja sahasi Yhdysvaltain suosituimman avolava-auton, Ford F-150:n, katon irti ja istutti tilalle sähkötoimisen rättikaton, joka aukeaa napin painalluksella reilussa kymmenessä sekunnissa.

Kolariturvallisuutta ajatellen autoon on jouduttu asentamaan myös turvakaari, mikä tosin ei juurikaan kaunista auton sivuprofiilia. Muutenkin tämä tutkielma on melkoisen erikoisen näköinen. Mutta, jos siis haluat yhdistää avolavan ja avoauton, niin nyt se on mahdollista. NCE ei kerro auton hintaa, mutta todennäköisintä on, että jos sitä pitää kysyä, siihen ei ole varaa.


Idea avolava-avoautosta ei suinkaan ole uusi, sillä jenkeissä on tehty pitkään 28-32 mallin Fordeista katottomia avolava-autoja. Näissä hotrodeissa ei kuitenkaan ole yleensä turvakaaria, joten nykyaikaisempi F-150 on ehkä parempi vaihtoehto arkeen ja miksei myös juhlaankin.