Ford haastaa pelaajayhteisöä luomaan online-pelejä, jotka voisivat ratkaista kansainvälisiä liikkuvuuden ongelmia

Ford ilmoitti Gamescom-pelitapahtuman aikana kilpailusta, joka haastaa videopelien kehittäjät luomaan ratkaisuja kansainvälisiin liikkuvuuden ongelmiin.

Cologne Game Lab -instituutin kanssa kehitetty Ford Smart Mobility Game Challenge kannustaa kehittäjiä suunnittelemaan erilaisista kaupungin liikennemuodoista hauskoja ja osallistavia online-pelejä. Gamescom 2015, joka on suurin interaktiivisten pelien messutapahtuma Euroopassa, järjestetään tällä viikolla Kölnissä.

Pelillistäminen on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi ratkaista tosielämän ongelmia monella alalla. Ford Smart Mobility Game Challenge -kilpailusta saadut opit voivat johtaa innovatiivisiin ratkaisuihin ja uusiin lähestymistapoihin integroida kaupunkiliikenne ovelta ovelle matkaamisen kanssa. Kehitetyt pelit voisivat esimerkiksi palkita työmatkaajia onnistuneista matkoista tiettyjen kriteerien, kuten käytetyn ajan, kustannusten, mukavuuden ja helppouden perusteella. Ne voisivat myös hyödyntää henkilökohtaisia tietoja ja teknologiaa, kuten älypuhelimia ja kelloja.


Pelaamisen ja liikkuvuuden asiantuntijoista koostuva raati valitsee viisi finalistia. Raatiin kuuluvat:

Bjoern Bartholdy (Professor for media design and co-director, Cologne Game Lab)
Will Farrelly (User Experience Innovation, Ford Smart Mobility, Ford of Europe)
Tracy Fullerton (Director of the USC Games Program and chair of the Interactive Media & Games Division, University of Southern California)
Dan Greenawalt (Creative director at Turn 10 Studios in Redmond, Washington, U.S.)
Paolo Tumminelli (Prof. Design Concepts, Köln International School of Design)

Voittaja saa 10 000 euroa ja mahdollisuuden esitellä työnsä 2016 Mobile World Congress
-messuilla Barcelonassa.

“The Smart Mobility Game Challenge -kilpailun on tarkoitus hyödyntää pelaajayhteisön luovuutta ja antaa pelaajille mahdollisuus lähestyä kansainvälisiä liikkuvuuden ongelmia uudella tavalla”, sanoo Ken Washington (Vice President, Ford Research and Advanced Engineering). ”Soveltamalla pelien hauskoja, osallistavia ja palkitsevia ominaisuuksia matkasuunnittelussa ihmiset voivat parantaa työmatkaamista, seurata omaa menestystään ja tiedostaa, millä tavalla oma toiminta vaikuttaa liikenneinfrastruktuuriin.”

Smart Mobility Game Challenge on osa Ford Smart Mobility -ohjelmaa, jolla Ford pyrkii innovaation kautta muuttamaan tapaa, jolla ihmiset liikkuvat. Kilpailu on seurausta Fordin teettämästä tuoreesta kyselytutkimuksesta, jossa haastateltiin 5 500 työmatkaajaa eurooppalaisissa suurkaupungeissa. Tutkimuksesta kävi ilmi, että suurin osa ihmisistä pitää työmatkaansa varsinaista työtään stressaavampana. Finalisteja pyydetään hyödyntämään kyselystä selvinneitä tärkeimpiä havaintoja pelien kehittämisessä.

Ford on hyödyntänyt pelillistämistä tehostaakseen itsenäisten teknologioiden kehittämistä ja parantaakseen Fordin omistuskokemusta. Fordin SmartGauge -teknologia palkitsee autoilijoita polttoaine- ja energiatehokkaasta ajamisesta ja MyFord Mobile -sovelluksen avulla autoilijat voivat huolehtia sähköisten kulkuneuvojen lataamisesta etänä. Sovellus myös näyttää hiilidioksidisäästöt jumppa- tai kuumailmapalloina. Ford käyttää lisäksi pelaamisen elementtejä MoDe:Link-sovelluksen kehittämisessä. Kyseessä on matkansuunnittelusovelluksen prototyyppi, joka on osa Handle on Mobility -sähköpyöräkokeilua.

“Pelaaminen saa käyttäjät osallistumaan ja antaa vaikutusvaltaa tavalla, joka ei ole mahdollista muissa medioissa”, Washington sanoi. “Hyödyntämällä näitä ominaisuuksia Smart Mobility Game Challenge -kilpailussa voidaan kehittää ratkaisuja, joiden avulla matkustajat voivat paremmin hallita liikkumistaan.”

Pelit voisivat palkita työmatkaajia kävelystä tai pyöräilystä hyvällä säällä, ja ne voisivat olla yhteydessä muihinkin palveluihin kuin julkiseen liikenteeseen, esimerkkinä Fordin GoDrive car-sharing service. Kannustamalla työmatkaajia käyttämään vähemmän suosittuja reittejä, pelit voisivat myös helpottaa ruuhkaa.