Genevessä esitellystä supersähköautosta löytyi Richard Hammondille osoitettu viesti

Entinen Top Gear -autosarjan juontaja ja nykyisin jo kaksi kautta Amazon Primella pyörinyttä The Grand Tour -autosarjaa juontanut Richard Hammond kolaroi viime kesänä sarjan kuvauksissa Rimac One -supersähköautolla. Hammond ajoi vuoristotiellä ajetussa hillclimb-kisassa ulos, jonka seurauksena auto syttyi palamaan ja tuhoutui täydellisesti. Myös Richardin hengenlähtö oli hiuskarvan varassa, mutta nyt mies on jo toipunut onnettomuudesta.

Nyt kroatialainen autonvalmistaja on julkistanut Rimac C_Two -supersähköauton, joka on vielä hurjempi kuin edeltäjänsä. C_Two:n sähköinen voimalinja tuottaa nyt peräti 1407 kilowatin, eli noin 1888 hevosvoiman tehon. Vääntöä on myös ruhtinaallisesti, eli 2300 Nm. Täydellä teholla auto saadaan kiihtymään alle kahdessa sekunnissa sataseen ja huippunopeutta riittää aina 412 km/h asti.


Koska Richard Hammondin kolarointi on vielä tuoreessa muistissa myös Rimacilla, he varustivat uuden C_Two -supersähköauton jauhesammuttimella. Sammutinta paikallaan pitävästä nahkaisesta hihnasta löytyy suoraan Hammondille osoitettu viesti: ”In case of hill climb, extinguish fire.”

Terveiset Richard Hammondille: ”In case of hill climb, extinguish fire.”

 

Rimac C_Two:n fururistinen ohjaamo.