60-vuotias Ginetta julkisti rajun näköisen superauton

Ginetta Akula
Ginetta Akula

Ginetta on englantilainen vuonna 1958 perustettu kilpa- ja urheiluautoja valmistava yritys, joka julkisti Geneven autonäyttelyssä rajun näköisen Ginetta Akula -superauton. Hain ja venäläisen ydinsukellusveneen mukaan nimensä saanut Akula halkoo yhtiön puheenjohtajan, Lawrence Tomlinsonin, mukaan ilmaa, kuin hai vettä.

Ginetta Akula

Ginetta Akula


Ginetta Akula on kaikkine siivekkeineen todella persoonallisen ja räyhäkän näköinen superauto, mutta siivet eivät ole näkösällä vain näön vuoksi. Pitkät kilpa-autoiluperinteet ovat hioneet Ginettan aerodynaamisen osaamisen huippuunsa, ja auto on suorastaan aerodynaaminen mestariteos.

Keskimoottorisen Akulan suorituskykyä ei ole täysin julkistettu, mutta vain 1150 kiloa painavan 600 hevosvoimaisen, ja yli 320 km/h huippunopeuteen kykenevän auton sopii odottaa pärjäävän mainiosti sekä radalla että maanteillä. Auton koripaneelit ja monokokkirunko ovat luonnollisesti hiilikuitua, penkit on integroitu koriin ja nurkista löytyy rääkkiä hyvin sietävät hiilikuitukeraamiset jarrut, joiden avulla Akula pysähtyy 1,2 G:n voimalla. Ginetta ei myöskään kerro yksityiskohtia auton aerodynamiikasta, mutta kehuu kuitenkin sen olevan markkinoiden kärkeä.

Ginetta Akula Ginetta Akula

Akulan tilaajia hellitään myös hieman laajemmalla kokemuksella, sillä he pääsevät kanttailemaan radalla Ginettan G58 -prototyypillä. Ginettan mukaan ratapäivinä on mahdollisuus tutustua myös muihin valmistajan ajoneuvoihin, sekä tavata Akulan suunnittelijoita. Ginetta Akulan hinta on 332 985 euroa ilman veroja ja sitä valmistetaan 20 kappaletta ensimmäisenä tuotantovuonna 2020. Valmistajan mukaan autoista jo 60% on myyty.

Ginetta G58
Ginetta G58 -prototyyppi