Haluaisitko ajaa joka viikko eri klassikko-Bemarilla? Tämä BMW-keräilijä tekee niin!

Jokaisella autohullulla on unelma, mitä tekisi lottovoiton osuessa kohdalle. Joku ostaisi uuden Lamborghinin, toinen matkustaisi Kuubaan katsomaan vanhoja Jenkkiautoja, ja kolmas keräisi isoon varastohalliin vanhoja Bemareita. Juttumme kertoo jälkimmäisestä vaihtoehdosta, eli Etelä-Kaliforniassa asuvasta Rey-kaverista, joka haluaa nähtävästi kateellisten pelossa pitää sukunimensä salaisena.

Rey on kerännyt varastoonsa yhteensä 52 klassista BMW:tä eri vuosikymmeniltä. Miehen mukaan kyseinen määrä on optimi, sillä vuodessa on 52 viikkoa, joista jokaisena voi päästellä menemään eri autolla! Kokoelma käsittää muutamia varsin harvinaisiakin malleja, mutta yhtään miljoonaluokan trailerikuningatarta ei autojen joukosta löydy. Rey on halunnut keskittyä suurimmaksi osaksi aikansa arkisempiin käyttö-Bemareihin, joiden kunnostaminenkaan ei vaadi Bill Gatesin pankkitiliä.


Reyn kokoelma elää jatkuvasti, sillä mies on valmis myymään ja ostamaan autoja koettaen pitää autojen lukumäärän kuitenkin ennallaan. Jossain vaiheessa hänellä oli peräti 14 BMW 2002tii -mallia, joiden kunto vaihteli loppuunajetusta näyttelykuntoiseen. Nykyisin varastosta löytyy enää kolme 2.0-litran nelisylinterisellä koneella varustettua Bemua. Reyn mukaan kaasuttimella varustetut ovat ajossa tunnokkaampia, joten mieheltä löytyy myös kolme perinteikkäämpää 2002ti –mallia.

Kaikki miehen Bemarit eivät ole aivan yhtä iäkkäitä, sillä Rey pitää myös hieman tuoreemmasta BMW-kalustosta. Uusinta kalustoa edustaa M2-malli, tosin kovin montaa uudempaa ei varastohallista sitten löydykään. Reyn muihin suosikkeihin kuuluvat sellaiset klassikot kuin 3.0 CSL ja E30-korimallin M3. Tallista löytyy myös Alpina-Bemuja, joista tosin kaikki eivät ole aitoja, vaan taitavasti tehtyjä replikoita. Reylle ei ole kuitenkaan tärkeätä auton aitous, tai siitä maksettu mahtisumma, vaan että autolla ajaminen tuottaa mahdollisimman paljon nautintoa. Rey elää kaikesta päätellen klassisten Bemareiden ystävän suurta unelmaa!