Haluaisitko Englannin kuningattaren entisen Bentleyn – nyt se olisi myynnissä

Ison-Britannian kuningatar Elisabeth II on todellinen autofani, vaikka moni ei sitä tiedäkään. Hän palveli jo toisen maailmansodan aikaan brittijoukkojen mekaanikkona, ja netissä voi jopa ihmetellä harvinaista kuvaa, jossa tuleva kuningatar vaihtaa sotakuormurin rengasta.

Elisabeth on suosinut vallassaoloaikanaan luonnollisesti brittiautoja, ja hänet on nähty ajamassa itse monenlaisia menopelejä. Pari vuotta sitten aiheesta saatiin pieni skandaalinpoikanenkin, kun lähes 90-vuotias kuningatar kaahasi Jaguarillaan varsin vauhdikkaasti puiston läpi sunnuntaikirkkoon. Asiassa ei ollut kuitenkaan mitään laitonta, koska hän on Englannin ainoa henkilö, joka saa ajaa missä haluaa.

bentley_2


Välillä kuningatar on kuitenkin halunnut istua takapenkilläkin, ja tällaisessa käytössä Britannian kuninkaallinen perhe on suosinut viime vuosina Bentleyn malleja. Tehdas valmisti Elisabethille yksittäiskappaleena tehdyn massiivisen State Limousinen, mutta ajossa on ollut myös hieman tavallisempia Bentleyn tuotoksia. Yksi niistä on kuningattaren omistuksessa kaksi vuotta viipynyt tummanvihreä Mulsanne, joka olisi nyt kaupan autoliikkeessä Ison-Britannian Bramleyssä.

Autolla on ajettu vain reilut 5800 mailia, ja tumman ulkovärin kontrastina toimivat kiillotettua alumiinia olevat 21-tuumaiset vanteet. Sisusta on brittityyliin sopivasti kermanväristä nahkaa sekä pähkinäpuuta, ja autossa on myös brodeeratut niskatuet, puiset picknick-pöydät etuistuinten selkänojissa ja takamatkustajien omat peilit takimmaisissa kattopilareissa.

bentley_3

Mulsanne on perinteisen brittimerkin suurin malli, jota vauhdittaa lähes yhtä perinteinen 6,75-litrainen tuplaturbokasi. Nollasta sataan pinkaistaan yli 500 hevosvoiman turvin hitusen yli viidessä sekunnissa, joten Elisabeth on varmasti ehtinyt ajoissa menoihinsa. Autoa on todistettavasti käytetty kuningattaren vallassaolon 60-vuotisjuhlallisuuksissa, ja Bentley kyyditsi kuningattaren myös hänen ensimmäiseen tapaamiseensa pääministeri David Cameronin kanssa. Ehkäpä auto on annettu vaihdossa uuteen malliin, koska Mulsannen facelift-versio esiteltiin muutama viikko sitten Geneven autonäyttelyssä. Kuningattaren entisen menopelin saisi nyt omakseen vajaalla 200 000 punnalla.

bentley_4