Hämähäkkimies saapui uuden leffansa ensi-iltaan seuraavan sukupolven Audi A8:lla

Audin uudesta A8:sta on tihkunut julkisuuteen jo monenlaisia tietoja. Rinkulamerkin lippulaiva aloittaa ingolstadtilaisten muotoilussa uuden aikakauden, josta on annettu esimakua Prologue-sarjan konseptiautoilla. A8:n kuusikulmainen maski on jo suorastaan superleveä, ja takavalot yhdistetään toisiinsa hieman samantyylisellä valonauhalla kuin Porsche 911:n nelivetomalleissa. Sivuprofiili on kuitenkin tuttua Audia, ja auton tunnistaa merkkinsä edustajaksi ensi silmäyksellä.

Sisustan tyyli on nyky-Audeja pelkistetympää, ja kojelaudan päällä pönöttävä ruutu on korvattu alemmaksi integroidulla näytöllä. A8:ssa on luonnollisesti Audin tuore virtuaalimittaristo ja kaikki viimeisimmän teknologian mahdollistamat herkut. Autolta onnistuu osittain autonominen ajaminenkin, ja kamerat skannaavat tienpinnan epätasaisuudet jo etukäteen. Näin jousitus pystyy varautumaan niihin, jolloin menon pitäisi olla lähes silkinpehmeää.


Ketteryyttä parantaa puolestaan nelipyöräohjaus, ja korirakenne on alumiinia yli 20 vuoden perinteiden mukaisesti. A8 on bongattu testiajoissa enemmän tai vähemmän naamioituna jo moneen kertaan, ja nyt auto tuotiin ensimmäistä kertaa virallisesti julkisuuteen. Audin lippulaiva esiintyy nimittäin uudessa Spider-Man: Homecoming -leffassa, ja niinpä A8 kärrättiin myös elokuvan ensi-iltaan Los Angelesissa.

Audin uutuus toi punaiselle matolle Tom Hollandin näyttelemän Peter Parkerin, eli itse Hämähäkkimiehen. Spider-Man kiipesi A8:n konepellille ja otti siinä muutaman selfien paikalle kerääntyneen yleisön iloksi. Perässä seurasi puolestaan musta R8 Spyder, josta nousivat ulos Tony Stark ja Happy Hogan, eli näyttelijät Robert Downey Jr. ja Jon Favreau.

Audin lippulaiva ei ollut vieläkään täysin naamioimaton, vaan sitä koristi teemaan sopiva hämähäkkikuvioinen teippi. A8 esitellään suurelle yleisölle koko komeudessaan heinäkuun 11. päivä Barcelonassa järjestettävässä Audi-tapahtumassa, joten odottavan aika ei ole enää pitkä. Auto kuuluu myös syyskuussa ovensa avaavan Frankfurtin autonäyttelyn päätähtiin.