Harley-Davidson Battle of the Kings – esittelyssä Pohjoismaiden Custom King -ehdokkaat

Tämän vuoden Battle of the Kings -kilpailussa on mukana custom-ammattilaisia yli paristasadasta Eurooppalaisesta, valtuutetusta Harley-Davidson-liikkeestä. Pohjoismaita kilpailussa edustavat norjalaiset ja ruotsalaiset – Harley-Davidson Trondheim, Harley-Davidson Ålesund ja Harley-Davidson Tukholma.

Kilpailun haasteena on suunnitella ja rakentaa yksilöllinen custom-moottoripyörä tehdasvalmisteisen Sportster® Iron 883™ -mallin pohjalta, joka on osa Harley-Davidsonin vuoden 2016 mallistoa. Tiimeillä on ollut 14000 euron kattobudjetti, johon on pitänyt mahtua kustomointityö ja pyörän jälleenmyyntihina ennen veroja. Kilpailijoilla on ollut kolme kuukautta aikaa työstää pyöriään.

Kilpailu on kaksivaiheinen. Ensin ratkaistaan alueellinen kuninkuus yleisön ja tuomariston antamien yhteisäänten perusteella ja sen jälkeen aluevoittajat ympäri Eurooppaa etenevät loppukilpailuun asiantuntijoiden tuomaroitavaksi. Battle of the Kings -finaali järjestetään custom-kulttuuriin erikoistuneilla Wheels & Waves -festivaaleilla Ranskan Biarritzissa, kesäkuussa 2016.


 

Esittelyssä Pohjoismaiden Custom King -ehdokkaat

Harley-Davidson Trondheimin verenpunainen ”Redrum”-pyörä sai inspiraationsa nuorten skeittiklubilta, jota jälleenmyyjä on ollut tukemassa. Kolmen hengen custom-tiimi loi Iron 883 -moottoripyörästä oman versionsa, jossa uusi ja vanha koulukunta yhdistyvät. Pyörässä on mm. laskettu takaosa, riisuttu takalokasuoja ja uudet jarruvalot. Polttoainetankkia on puolestaan kohotettu ja etulokasuojaa typistetty.

harley-davidson-redrum


Harley-Davidson Ålesundin
kilpailutyö on saanut vaikutteita 1940- ja 50-luvun bobber-tyylistä. Iron 883:n uusi ilme toteutettiin mm. muokkaamalla takalokasuojaa, pienentämällä vannekokoa ja madaltamalla moottoripyörää 1,5 tuuman verran. Yksi keskeisimmistä muutoksista on nopeusmittari, joka sijoitettiin uudelleen tankin viereen.

harley-davidson-iron883


Harley-Davidson Tukholman
sporttinen versio Iron 883:sta on yhdistelmä kilpamoottoripyörää ja scrambler-tyyliä. Eagle Spirit Flat Track Scrambleriksi nimetty pyörä on kunnianosoitus Harleyn 1960-luvulla lanseeraamalle XLCH High Pipe -mallille.

harley-davidson-eagle-sprit-flat


Omaa pohjoismaista suosikkiaan voi äänestää verkossa osoitteessa
www.h-d.com/customkings. Äänestys on käynnissä 18.4.2016 saakka.