Harley Davidsonin Battle of Kings -kustomointikilpailussa on ensimmäistä kertaa mukana peräti kaksi suomalaistiimiä

Harley-Davidson Battle of Kings

Harley-Davidsonin Battle of Kings -kilpailussa otetaan pohjoismaiden Harley-Davidson myyjien custom-mestaritiimeistä mittaa. Tänä vuonna kilpailussa on ensimmäistä kertaa myös suomalaisia mukana, Harley-Davidson Tampere ja Harley-Davidson Oulu.

Harley-Davidson Tampereen luomus on Time Machine Concept, jonka pohjana toimii Harley-Davidson Sportster Forty-Eight -malli. Tampereen kilpailutiimiin kuuluu Mikan ohella Penelope-pyörän rakentanut Jussi Lindgren ja kilpailupyörän päärakentajana toiminut Jori Jantunen.

– Jokaiseen toteutukseen menee aikaa. Aikaa merkittävämpi tekijä on itse idea. Kilpailun taso on kova, kilpailutyöt ovat tekijöidensä käyntikortteja. Halusimme osallistua työllä, joka saa sykkeet korkealle myös meillä itsellämme, toteaa Harley-Davidson Tampereen omistaja ja kilpailutiimin nokkamies Mika Nieminen.


Harley-Davidson Battle of Kings
Time Machine Concept, Harley-Davidson Tampere
Harley-Davidson Battle of Kings
Time Machine Concept, Harley-Davidson Tampere

Harley-Davidson Oulu lähtee Battle of Kings -kilpailuun SuperScrambler-pyörällä, joka perustuu Harley-Davidsonin Sportster Roadster -malliin.

– Malli valikoitui sen loistavan custom-potentiaalin vuoksi. Työ itsessään on saanut paljon vaikutteita omista kokemuksistamme ja aikaisemmista töistämme, kertoo Harley-Davidson Oulun Battle of Kings -kisatiimin edustaja Marko Marjomäki.

– Halusimme luoda pyörän, joka on yksinkertaisen puhdaslinjainen, mutta erottuu edukseen. Tämä pyörä on omillaan kaikilla ajoalustoilla, oli kyse päällystetystä tiestä, sorasta tai jostain siltä väliltä, lisää Marjomäki.

Harley-Davidson Battle of Kings
SuperScrambler, Harley-Davidson Oulu
Harley-Davidson Battle of Kings
SuperScrambler, Harley-Davidson Oulu

Yleisöäänestys on käynnissä 18.2.2018 asti ja siihen voi osallistua tästä. Yleisöäänestyksen lisäksi finaaliin lähtijän valintaan vaikuttaa ammattilaistuomariston mielipide. Raatiin kuuluvat kustomoinnin huippuammattilaiset Nicholas Bech (WrenchMonkees, Tanska) ja Winston Yeh (RoughCrafts, Taiwan). Voittaja lähtee loppuvuodesta Milanoon finaalien finaaliin.