Harvinainen LaFerrari Aperta myytiin huutokaupassa huimaan hintaan – rahat hyväntekeväisyyteen

Kuuluisa RM Sotheby’s -huutokauppahuone järjesti erityisen huutokaupan Ferrarin 70-vuotisjuhlien kunniaksi. Huutokaupassa myytiin useita Ferrareita eri vuosikymmeniltä – klassikkoja, kilpa-autoja, prototyyppejä ja superautoja.

Ferrari LaFerrari Aperta on LaFerrarin avomalli, jota on valmistettu ainoastaan 210 kappaletta. Huutokaupassa kaupattiin viimeisin, eli 210. Aperta, jonka myyntihinnaksi muodostui peräti 8,3 miljoonaa euroa. Rosso Fuoco -värinen ja Metallic Bianco Italia vauhtiraidoilla kortistelty Aperta ei ollut edes esillä huutokaupassa, mutta se ei haitannut huutajien intoa. Ferrari lahjoittaa koko kauppasumman lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Huutokauppa keräsi runsaasti yleisöä, jonka joukossa oli myös Ferrarin johtoa ja autourheilumaailman nimiä – Ferrarin toimitusjohtaja Jean Todt, Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne, Enzo Ferrarin poika Piero Ferrari, Formula One Groupin toimitusjohtaja Chase Carey, F1-kuljettaja Sebastien Vettel ja tallipäällikkö Maurizio Arrivabene.