Herttainen muori ajoi 60 vuotta samalla uutena ostamallaan 1957 Chevroletilla.

”On tullut aika sanoa jäähyväiset”, tokaisee Grace Braeger ajettuaan uudesta saakka vuosimallin -57 Chevyllä. Yhdysvaltain Milwaukeessa asuva rouva Braeger päätti kaksi vuotta sitten myydä rakkaan autonsa kulkupelinsä täytettyään pyöreät 60 vuotta. Kyseinen musta siipikaunotar on ollut rouvan ainoa autokokemus näiden vuosikymmenien aikana, joten kyseessä saattaa olla myös jonkinasteinen maailmanennätys. V8:n äänestä vaikuttunut muori oli päättänyt myydä auton jo 10 vuotta aikaisemmin, mutta ”57 Lady” –rekisteritunnusta kantava kromivanhus pysyi rinnalla vielä nämäkin vuodet.

Grace toteaa päättäväisesti toimittajalle, että hän ei tule kaipaamaan autoaan, mutta kaikesta päätellen näin pitkä yhteinen taival voi silti tuoda jossain vaiheessa pienen kyynelen silmäkulmaan. Rouva Braeger osti auton lokakuun 15. päivä 1957 King-Braeger Cheverolet –nimisestä milwaukeelaisesta autoliikkeestä. Samasta sukunimestä huolimatta rouva väittää sukulaisuuden loistavan poissaoloaan, mutta jonkinasteinen enne pitkästä yhteistaipaleesta tämä on ollut. Neliovinen kovakatto oli liikkeen 4239 mailia ajettu esittelyauto, joka vaihtui Gracen vanhaan vuosimallin -50 Chevrolettiin 2250 dollarin välirahan saattelemana.


Jopa alkuperäinen ostokuitti ja takuulappu ovat edelleen tallella. Näistä löytyy huvittava maininta takuuehdoista, joissa mainittiin autolla olevan 4000 mailin tai 90 päivän takuun riippuen siitä, kumpi täyttyy aikaisemmin. Auton mittarissa on nykyisin 21 302 mailia, johon on syytä lisätä 100 000 lisää auton mittarin pyörähdettyä kertaalleen ympäri. Viime vuosina auton mittariin on tullut noin 1000 mailia vuotta kohti, eikä autolla ole enää ajettu sateella tai talvisin. Matkat ovatkin olleet lähinnä ruokakauppaan ja kirkolle.

Grace kuvailee autoreissujaan ”autonäyttelyiksi”, joissa hän tulee aina huomatuksi. Hän on jo vuosien varrella tottunut kohteliaisuuksiin ja hyväntuulisiin huomionosoituksiin, joita vanhalla näyttävällä autolla kurvaileva mummeli on saanut osakseen. Hetket parkkipaikoilla, bensa-asemilla tai kaduilla ovat olleet usein elämyksiä, joissa on päässyt juttelemaan ventovieraiden kanssa. Yksi ostajaehdokkaista olikin jo ehtinyt tokaista, että hän haluaisi säilöä näin upeaa historiaa kantavan autoklassikon jonnekin latoon. Grace oli tähän topakasti vastannut, että ei tällaisen auton kuulu olla missään ladossa piilossa, vaan julkisilla paikoilla tuomassa ihmisille hyvää mieltä! Gracen suunnitelmissa on ostaa tilalle uusi Chevroletin sähköauto. Siihen osuva rekisteritunnus olisi ”I miss my ’57”.