Hormoneja popsinut Amerikan Sierra on todellinen katulaillinen kummajainen

Alkaako parkkipaikalla nököttävä Hyundai Sonata ottaa tylsyydellään kupoliin? Oletko salaa vaimoltasi öisin katsellut koneeltasi asetetta kiihottavampaa vaihtoehtoa? Juttumme autoa ei valitettavasti saa Nettiautosta, mutta eksoottisuudellaan se saisi ainakin jonkun Virtojen kokoisen pitäjän öisen kolmen auton ralliryhmän täysin sekaisin. Kyseessä on nimittäin todella härskinnäköinen Merkur XR4Ti, joka Yhdysvaltojen ulkopuolella tunnetaan paremmin Ford Sierran korimallina. Tämä auto on tosin rakenneltu täysimittaiseksi rata-autoksi putkirunkoineen ja lasikuitukoreineen. Auto olisi juuri nyt ostettavista Facebookin Marketplacen kautta – siis ainakin Amerikan ihmemaan suunnalla.

Tämä jo pelkällä ulkonäöllään varsin isoja epäilyksiä herättävä rakennelma löytyisi tarkalleen ottaen Kentuckyn Owensborosta, ja se on varmasti yksi äärimmäisistä Sierraa hyödyntävistä luomuksista, mitä maan päällä on nähty. Jokainen alkuperäinen korinosa on vaihtunut lasikuituiseen, ja jo pelkät lokasuojat tekevät autosta massiivisen leveän. Keulalta löytyy myös ratakelpoinen spoilerihuuli, sekä ilmanottoaukot konehuoneen puolelle. Ikoninen takasiipi on sekin muokattu näyttämään entistäkin suuremmalta.


Autosta löytyy enää hyvin vähän alkuperäistä, sillä renkaat on luonnollisesti vaihdettu nekin leveämpiin, ja jarrut saatettu ratapäivät kestävään iskuun. Sisusta on revitty päreiksi turhana painona, kuljettajan ympärille on rakennettu turvakaaret ja penkit vaihdettu kuppi-mallisiin. Vähäiset ohjaamon paneelit ovat nekin lasikuitua, ja entisten takapenkkien tilalta voi nyt ihailla auton paljasta tekniikkaa. Moottori on edelleen alkuperäinen 2,3-litrainen rivinelonen, johon on tosin vaihdettu uudelleen rakenneltu turboahdin. Myyjä väittä takarenkailta mitatun 300 pollea, jotka välittyvät koneelta Tremecin 5-pykäläisen manuaalivaihteiston kautta. Kun rakennelmalla on painoa enää hieman yli 900 kiloa, on uudella ostajalla käsissään melkoinen rataohjus.

Kaikesta mielenkiintoisin asia on kuitenkin se, että ainakin myyjän mukaan koko luomus on onnistuttu pitämään katulaillisena. Usealle tavalliselle tossavaiselle tällainen itsemurhaan yllyttävä leskentekijä olisi aivan liian äärimmäisyyksiin menevä laitos, mutta Fast & Furious –leffansa nähneille autofaneille Merkurin kaltainen tykki olisi silkkaa nannaa. Sanotaan, että Suomessa on harvinaisimpiakin autoja jossain ladossa jemmassa vähintään se yksi jossain. Olisiko niin, että joku voisi tällaisenkin mielettömyyden tuoda piristämään maamme tammikuisen harmaata vesisadearkea? Onhan sentään kyseessä Teuvon, maanteiden kuninkaidenkin auto…

Katso myynti-ilmoitus tästä!