Harvinaisesta Hot Wheels-leluautosta tavoitellaan huutokaupassa 150 000 dollarin huippuhintaa

Volkswagenin legendaarinen Kleinbus-pikkubussi on kysytty automalli VW-autoharrastajien keskuudessa ja jopa umpiruosteisista ajokunnottomista yksilöistä maksetaan useita tuhansia euroja.

Tällä hetkellä nettiauto.com-palvelusta löytyy vain yksi ajokuntoinen vuoden -65 Kleinbus, josta pyydetään 30 000 euroa. Toinenkin ilmoitus löytyy, mutta siinä myydään vain Kleinbussin ruosteisia rippeitä ja niistäkin pyydetään peräti 4200 euroa.

VW Kleinbus on löytynyt jo vuosikymmeniä kauppojen leluhyllyistä, mutta harvinaisimmat yksilöt ovat keräilijöiden lasivitriineissä. Leluyhtiö Mattelin omistama Hot Wheels -leluautomerkki on tehnyt useita VW Kleinbus-malleja, joista harvinaisin on artikkelin kuvassa näkyvä Volkswagen Beach Bomb -prototyyppi. Auton tunnusmerkkinä on takaikkunasta esiin työntyvät kaksi lainelautaa. Autossa on myös suuri kattoikkuna ja tietysti mallille ominaiset suuret, koko auton kiertävät, sivuikkunat.


Tästä huippuharvinaisesta keräilykappaleesta pyydetään nyt huutokaupassa peräti 150 000 dollaria. Korostettakoon vielä, että kyseessä on siis noin tulitikkuaskin kokoinen leluauto (mittakaava 1:64). Beach Bomb volkkari on ollut myös muutama vuosi sitten myynnissä ja silloin siitä pyydettiin 125 000 dollaria.

Hot Wheels -leluautomerkki on maailmanlaajuisesti tunnettu ja autoja on valmistettu vuodesta 1968 lähtien. Hot Wheels autoja valmistettiin alun perin mittakaavassa 1:64, mutta myöhemmin yhtiö alkoi myös valmistaa erikokoisia leluautoja. Hot Wheels autot ovat metallisen korin ansiosta melkoisen kestäviä leluja ja säilyvät hyvällä pidolla vuosikymmeniä.