Huawei Honor 6 – kiinalainen haastaja

Huawei Honor 6

Kiinalainen Huawei ei ole Suomessa yhtä tunnettu puhelinvalmistaja kuin Samsung tai Apple, mutta se kuuluu kuitenkin mainittujen lisäksi maailman matkapuhelinvalmistajien kärkikastiin. Koska merkki oli hieman outolintu myös toimituksellemme, päätimme ottaa testiin kohtuuhintaisen Huawei Honor 6:n.

Honor 6 saapui Suomeen viime vuoden loppupuolella ja tänä kesänä siitä onkin jo tulossa pikkuisen parempi 6+ malli. Mutta, ei silti mennä asioiden edelle vaan käydään testi läpi.

Honorin ulkoasu on viimeistellyn näköinen ja se tuntuu jämäkältä kädessä. Yllätykseksi myös takakansi on lasia, mikä tekee puhelimesta arvokkaan näköisen, mutta saattaa aiheuttaa ennakkoluuloja keston suhteen. Testissä huomasimme takakannen lasista vain yhden ongelman, eli pinnan liukkauden tietyillä alustoilla, kuten vaikka sohvan tai nojatuolin kaiteella, mistä puhelin oli liukua salakavalasti lattialle.


Huawei Honor 6
Huawei Honor 6

Teknisistä ominaisuuksista kiinnitimme ensimmäisenä huomiota tehoon. Kahdeksanytiminen HiSilicon Kirin -prosessori tarjoaa sellaiset kyydit, että niitä ei muista vastaavan hintaisista puhelimista löydy. Yritimme kuormittaa puhelinta holtittomasti ja saada sen takkuilemaan, mutta epäonnistuimme siinä raskaasti. Puhelin vain jaksaa ja jaksaa, eikä edes kuumene kuten monet virkaveljensä.

Toinen ehdottomasti mainitsemisen arvoinen ominaisuus on akun kesto. Honor 6:ssa on 3100 milliamppeeritunnin akku, joka tarjosi testin aikana jopa kahden työpäivän mittaisen toiminnan. Vertailun vuoksi allekirjoittaneen Samsung S4:stä, jossa on 2600 mAh:n akku, loppuu veto jo yhden työpäivän jälkeen.

Huippuluokan toiminta-aikaa ei saavuteta ainoastaan akun ansiosta, vaan Honorissa on sisäänrakennettuja säästötoimintoja, jotka myös muistuttavat käyttäjää, jos taustalla on turhia sovelluksia syömässä akkua. Honoriin ei siis tarvitse ladata mitään mainoksia puskevia akunsäästösovelluksia.

Myös kamerapuoli on hyvä. 13 megapikselin kamera käynnistyy ja tarkentaa nopeasti, mikä auttaa yllättävien tilanteiden tallentamisessa. Myös videokuvaus on hyvällä tasolla, sillä kamera tallentaa Full-HD videota 30 ruutua sekunnissa. Kamerassa on myös toiminto, jolla kuvien tarkennuspistettä voidaan muuttaa jälkikäteen.

Käyttöjärjestelmänä Honor 6:ssa on Android 4.4.2. höystettynä Huawein EMUI-käyttöliittymällä. Nappeja löytyy ainoastaan kaksi, eli virta/lukitsemispainike ja voimakkuuden säädin. Muut napit ovat virtuaalisia, mikä oli pinttyneelle Samsung-käyttäjälle pienehkö miinus. Virtuaalinapit myös vievät osan näytöstä niissä sovelluksissa mitkä eivät osaa piilottaa niitä automaattisesti.

Huawei Honor 6 maksaa noin 299 euroa ja haastaa todella kovaa monen lähes 700 euron puhelimen. Mikäli etsit puhelinta, jonka hinta ja ominaisuudet on kohdallaan, se on tässä. Ja mikäli kiinalainen valmistuslaatu herättää epäluuloja, kannattaa muistaa, että valtaosa markkinoilla olevista ”muun maalaisista” matkapuhelimistakin valmistetaan Kiinassa.