Huawei julkisti Leican tuplakameralla varustetun P9 -älypuhelimen

Huawei P9

Huawei julkisti tänään 6.4.2016 odotetun Huawei P9 -puhelimensa. Puhelin on Huawein ja tunnetun kameravalmistajan Leican kehitysyhteistyön tulosta.

P9 nostaa älypuhelinkuvaamisen tarkkuudessa ja valon taltioinnissa uudelle tasolle sen kaksoislinssikameralla, joka tallentaa niin väri- kuin mustavalko-kuvat Leicalle ominaiseen yksityiskohtaiseen tyyliin. Takakamerat toimivat yhtä aikaa mahdollistaakseen parhaan mahdollisen kuvanlaadun. Lisäksi voi valita kolmesta Leica-kuvausmoodista: Standard, Vivid Colors ja Smooth Colors, jotka antavat otoksille lisämaustetta. RGB-kamera tallentaa värikuvat runsaan kylläisinä, kun taas musta-valko-kuvissa korostuu muun muassa niiden tarkkuus.

P9:n kuvausominaisuuksiin kuuluu myös Huawein Hybrid Focus -tekniikka, jonka ansiosta P9 tallentaa kuvat nopeasti, tarkasti ja stabiilisti. Puhelimessa on kolme tarkennusvaihtoehtoa laser, syväterävyys ja kontrasti, joista se automaattisesti valitsee tilanteeseen sopivimman vaihtoehdon. P9:n valovoimaisen linssin avulla käyttäjät voivat vapauttaa luovuutensa. Huawei P9:ssä voi kokeilla terävyysalueen vaikutusta säätämällä kameran aukkoa kuitenkin siten, että pääkohde tallentuu kuvaan edelleen tarkkana.


huawei-p9-color

P9:ssä on 5,2 tuuman Full-HD-näyttö, Huawein Kirin 955 -piirisarja sekä Android Marshmallow 6.0 -käyttöjärjestelmä. Iso 3000 mAh:n akku tarjoaa P9:lle varmasti riittävän toiminta-ajan.

– Tiedämme, että ihmiset ottavat vuosittain miljardeja kuvia ja siksi kuvaamisesta on tullut yksi puhelimen hankkimisen tärkeimmistä kriteereistä. Leican kanssa luomamme Huawei P9 haastaa älypuhelimissa käytetyn linssiteknologian ja on samalla puhelinkuvaamisen suunnannäyttäjä, toteaa Huawei Business Groupin toimitusjohtaja Richard Yu.

Huawei P9

– Olemme iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä samanhenkisten, visuaaliseen tulevaisuuteen panostavien partnereiden, kuten Huawein kanssa. P9:ssä yhdistyy Huawein intohimo innovaatiota kohtaan sekä meidän kamera- ja linssiteknologiakokemus, kertoo Oliver Kaltner, Leica Camera AG:n toimitusjohtaja. “”

Huawei P9:n hinta on alkaen 549 euroa. Ennakkomyynti alkaa Suomessa 8.4.2016. Varsinainen myynti alkaa 29.4.2016.

Tekniset tiedot

P9
Koko Pituus: 145mm; Leveys: 70.9mm; Syvyys: 6.95mm; Paino: 144g
Näyttö 5.2” FHD, 2.5D  lasi
CPU Huawei Kirin 955 (64-bit),Octa-core (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53)
Käyttöjärjestelmä Android(TM) 6.0
Emotion UI EMUI 4.1
Muisti 32GB ROM, 3GB RAM – 64GB ROM, 4GB RAM
Kamera Takana: Dual 12MP (Monochrome & RGB) Edessä: 8MP
Akku 3,000 mAh