Huawei julkisti uuden Watch 2 -älykellomallin

Huawei julkisti Barcelonassa pidettävillä Mobile World Congress -messuilla täysin uuden HUAWEI WATCH 2 -kellomalliston.

Mullistavin uutuus edelliseen Huawei Watch -malliin verrattuna on se, että nyt käyttäjä pystyy vastaanottamaan viestejä tai soittamaan puheluja ilman älypuhelinta. Kellossa on sisäänrakennettu GPS-siru sekä integroitu antenni, joka tukee 4G-, GPS-, Wi-Fi-, Bluetooth- ja NFC-yhteyksiä.  Watch 2:n VoLTE-tuki ja kaksoismikrofoniratkaisu puolestaan parantavat puhelujen kuuluvuutta.


 

Watch 2:ssa on uusi Android WearTM 2.0 -käyttöjärjestelmä, mikä mahdollistaa kellon käytettävyyden sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa. Kellosta on saatavissa sekä SIM- että eSIM-versio (ei kaikille markkinoille).

Watch 2 -mallisto soveltuu hyvin aktiiviurheilijalle, sillä kelloissa on sisäänrakennettuna sensorit, jotka vastaavat kattavasta tiedonkeruusta. Kello mittaa muun muassa etäisyyden, matkan pituuden, nopeuden, sykkeen, sykkeen vaihteluvälin, kalorikulutuksen ja askeleet.

Kellosta saa yhdellä näytön klikkauksella auki treenisovelluksen. Pikakäynnistysvalikoimassa on vaihtoehtona rasvanpolttoa edistävä juoksuohjelma sekä cardio-juoksu; kello ohjaa käyttäjäänsä syketason mukaan.

Huawei Watch 2 kertoo käyttäjälleen oikea-aikaista tietoa etäisyydestä, tavoitteen mukaisesta etenemisestä sekä varoittaa liian korkeasta sykkeestä. Riippuen treeniohjelmasta kello voi myös dynaamisesti ohjata käyttäjäänsä hiljentämään tai nopeuttamaan vauhtia ohjelmassa pysymiseksi. Kello laskee jokaisen juoksun jälkeen hapenottokykyä kuvaavan VO2max-luvun perustuen GPS- ja syketietoihin sekä kertoo treenin vaikutuksista ja ehdotetun palautusajan.

Watch 2 -kellolla voi myös soittaa musiikkia Google PlayTM Music -sovelluksen avulla. Käyttäjä voi ladata tiettyjä kappaleita, striimata musiikkia suoraan sekä kuunnella soittolistojaan.

Daily Tracking App -sovellus kertoo päivässä kertyneiden askeleiden määrän, kuinka usein käyttäjä on tehnyt keskiraskaita tai raskaita askareita sekä kuinka monta kertaa henkilö on noussut ylös pitkien paikallaolojaksojen jälkeen. Kello kannustaa näin käyttäjäänsä liikkumaan enemmän. Sykesensori mittaa sykettä koko ajan ja raportoi käyttäjälleen viimeisimmän kuuden tunnin seurantajakson.