Huawei käynnistää globaalin opiskelijaohjelmansa haun Suomessa – tavoitteena löytää nuoria ICT-lahjakkuuksia

Kuva: Otto Jahnukainen

Huawei etsii suomalaisia korkeakouluopiskelijoita globaalin Seeds for the Future -opiskelijaohjelmaansa. Mukaan valitut opiskelijat pääsevät marras-joulukuussa 2018 koulutusjaksolle Kiinaan. Tavoitteena on löytää Suomesta nuoria lahjakkuuksia, joilla on intohimoa kehittyä ICT-alan kansainvälisiksi huippuosaajiksi. Haku laajenee ensimmäistä kertaa myös AMK-opiskelijoihin.

Huawein globaali, tieto- ja viestintäteknologia-alan opiskelijoille suunnattu Seeds for the Future -opiskelijaohjelman haku käynnistyy. Ohjelmaan valitaan kymmenen suomalaisopiskelijaa, jotka pääsevät Pekingiin ja Shenzheniin tutustumaan ICT-alan kehitykseen ja kiinalaiseen kulttuuriin.

– Panostamme paljon nuorten osaajien rekrytointiin, koska heissä on sitä rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta, jolla luodaan tämän alan tulevaisuuden innovaatiot. Huawei palkkaa vuosittain 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa, mikä on enemmän kuin yksikään muu toimija alalla, kertoo Huawei Suomen yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja Hennariikka Andersson.


– Laajensimme haun nyt myös AMK-opiskelijoihin. Suomessa on erittäin korkeatasoista ICT-koulutusta ammattikorkeakouluissa, ja odotamme mielenkiinnolla, millaisia hakemuksia niistä lähetetään, jatkaa Andersson.

Matka alan näköalapaikalle

Seeds for the Future on globaali opiskelijaohjelma, johon on osallistunut vuodesta 2008 lähtien 3 600 opiskelijaa 108 maasta ja 350 yliopistosta. Suomessa ohjelma järjestetään nyt kolmannen kerran.

Valituille suomalaisopiskelijoille on suunniteltu monipuolinen ja työelämänläheinen kahden viikon opintomatka. Sen aikana ryhmä tutustuu ICT-alan viimeisimpään kehitystyöhön, verkostoituu huippuammattilaisten kanssa ja tutustuu kiinalaiseen kulttuuriin.

– Tämä on opiskelijoille hieno mahdollisuus päästä näkemään, missä alan terävin kehitys menee ja mitä sinne pääseminen vaatii. Samalla saa kontakteja ihmisiin, joiden avulla voi löytää itsensä yhtäkkiä työtehtävistä vaikkapa Huawein pääkonttorilla Shenzhenissä, Andersson sanoo.

Opiskelijaohjelmaan voi hakea 18–30-vuotiaat tieto- ja teknologia-alan korkeakouluopiskelijat. Hakemukseen liitetään teksti tai video aiheesta ”Miksi tiede ja teknologiset innovaatiot ovat tärkeitä Suomen tulevaisuudelle?”.

Haku tapahtuu osoitteesta www.seedsforthefuture.fi. Hakuaika päättyy 21.10.2018.