Huawei MateBook X Pro -uutuuskannettava lainaa puhelimista tuttuja ominaisuuksia

Huawei MateBook X

Huawei MateBook X Pro on ultraohut kannettava, jossa tinkimätön tehokkuus ja silmiä hivelevä muotoilu yhdistyvät uusiin ratkaisuihin, jollaisia ei ole aiemmin kannettavissa tietokoneissa nähty. 9.7. hyllyille saapuu Huawei MateBook X Pron vanavedessä myös Huawei MateBook D.

Kannettavilla tietokoneilla ja älypuhelimilla on paljon yhteistä: molemmilta vaaditaan niin tehokkuutta kuin omaan tyyliin sopivaa ulkonäköä. Huawei MateBook X Pron runko on valmistettu lentokoneteollisuudestakin tutusta alumiinisekoituksesta, joten se on yhtä kestävä kuin kevytkin. Paljon matkustaville ja laatua vaativille ammattilaisille valmistettu kannettava hyödyntää matkapuhelimista tuttuja ominaisuuksia, yhdistellen niitä verrattomaan tehokkuuteen ja tyylikkääseen muotoiluun. Aikaisempaa isompi näyttö 3 000 x 2 000 pikselin resoluutiolla ja 3:2-kuvasuhteella sopii niin asiakirjojen käsittelyyn kuin viihtymiseen vapaa-ajalla.

Huawei MateBook X


Tyylikäs ja käytännöllinen design, sekä kokoaan isompi näyttö

Huawei MateBook X Pron näkyvin ominaisuus on sen FullView-näyttö, jonka ohuet kehykset mahdollistavat 91 prosentin ruutu-runko-suhteen. 12-tuumaiseen runkoon mahtuu siis näyttö, jollainen olisi aiemmin ollut vain 13,9-tuumaisessa kannettavassa. Ultraohuessa Corning Gorilla -lasissa on sormenjälkiä hylkivä pinnoite, mikä tuleekin tarpeeseen, sillä kosketusnäyttö tunnistaa tarvittaessa 10 yhtäaikaista painallusta. Huawei MateBook X Pro on ensimmäinen kannettava, jossa on virtaa säästävä LTPS-paneeli, jollaisia on aiemmin käytetty muun muassa matkapuhelimissa. Kannettavan Eye Comfort Mode vähentää sinistä valoa, suojaten käyttäjän silmiä.

Vain 14,6 millimetriä paksu ja 1,33 kiloa painava Huawei MateBook X Pro sisältää täysimittaisen näppäimistön ja monipuolisen kosketuslevyn. Virtanappulaan sijoitettu sormenjälkitunnistin mahdollistaa sisäänkirjautumisen jopa 7,8 sekunnissa. Erikoisuutena kannettavassa on näppäimistöön sijoitettu kamera, jonka voi painaa alas silloin, kun sitä ei käytä. Tämä vapauttaa tilaa näytölle ja suojaa käyttäjän yksityisyyttä. Huawei MateBook X Pro on Suomessa saatavilla hopeisena (Mystic Silver).

Huawei MateBook X

Reipasta tehoa ja tasokasta ääntä

Huawei MateBook X Pron sydämenä sykkii kahdeksannen sukupolven Intel® Core™ i7 -prosessori. Lisää toimintavarmuutta tuovat jopa 16 Gt muisti, huippunopea SDD-levy ja NVIDIA® GeForce® MX150 -näytönohjain 2 Gt GDDR5 -muistilla. Tehokkaassa 57,4 Wh akussa riittää älykkään virranhallintaohjelmiston ansiosta virtaa jopa 12 tunnin videotoistoon.

Huawei MateBook X Pron äänistä huolehtii Dolby ATMOS® -järjestelmä, joka toistaa äänet luonnollisen kirkkaina. Kannettavassa on neljä mikrofonia, jotka tallentavat ääntä selkeästi jopa neljän metrin päästä. Kannettava tukee myös Microsoftin käännöstoimintoja. Kannettavan mukana monipuolinen USB-C-laturi, joka sopii myös monen muun laitteen nopeaan lataamiseen. Tiedostojen ja kuvien jako puhelimen ja kannettavan välillä onnistuu helposti Huawein omien sovellusten ansiosta.

Huawei MateBook X

Huawei MateBook X Pron kanssa markkinoille saapuu 14-tuumainen Huawei MateBook D, jolla on painoa 1,47 kiloa ja paksuutta 15,8 millimetriä. Koon lisäksi 8 Gt keskusmuisti ja Intel Core i5-8250U -prosessori erottavat mallin Huawei MateBook X Prosta. Yhteistä laitteille ovat näytönohjain, ohut design, Window 10 -käyttöjärjestelmä, ääniominaisuudet, pitkä akunkesto sekä virtapainikkeesta löytyvä sormenjälkitunnistin.

Virtanäppäimessä  olevan  BIOS-sormenjälkitunnisteen  avulla  koneen  käynnistäminen  ja  kirjautuminen  onnistuu  alle  8  sekunnissa  turvallisesti  ja  käyttäjäystävällisesti yhdellä painalluksella.

Huawei MateBook D tulee Suomessa myyntiin harmaana (Space Grey) sekä hopean värisenä (Mystic Silver).

Hinnat: 

Huawei MateBook X Pro 1 899 €
Huawei MateBook D 999 €