Tabletti, joka halusi olla PC: Huawei Matebook

Huawei Matebook on tabletti, joka on viety hieman ominaisuuksia venyttämällä ja parilla lisälaitteella lähemmäksi kannettavaa tietokonetta. Matebook kilpailee pääasiassa Microsoftin Surfacen kanssa, mutta muotoilun perusteella sen luulisi haluavan kilpailla jopa iPad Pro:n kanssa.

12-tuumainen, 2160×1440 tarkkuudella varustettu kosketusnäyttö tekee laitteesta tavanomaista tablettia suuremman, mutta isompi näyttö tarjoaa toki suuremman työpöydän. Näytön erottelukyky ja väritoisto on hyvä, ja kosketuskin toimii moitteetta. Käyttöjärjestelmänä on täysiverinen Windows 10, mikä tarkoittaa laajempaa alustaa sovelluksille ja lisälaitteille, kuin tableteissa yleensä.

huawei-matebook-01


huawei-matebook-05

 

Näppäimistö on integroitu suojakuoreen, joka kietoutuu Matebookin ympärille suojaksi tai näytön taakse tukijalaksi. Suojakuoren pintamateriaali muistuttaa nahkaa kaukaisesti. Näppäimistön tuntuma on tämän tyyppiseksi näppäimistöksi hyvä ja näppäimistöstä löytyy myös säädettävä taustavalaistus. Näppäimistö/suojakuori liitetään Matebookiin kätevästi magnettikoskettimella, joka myös pitää melko hyvin osat toisissaan kiinni.

Lisävarusteena saatavalla pikku telakalla Matebookista saa monipuolisemman apurin. USB-C liitäntäinen MateDock -telakka tarjoaa RJ-45 verkkoliitännän, HDMI- ja VGA-liitännän, sekä perinteisen USB-liitännän. Itse Matebookissa ei ole tarjolla muuta kuin USB-C – ja kuulokeliitäntä, joten telakka on tehokäyttäjälle ehdoton ostos. Saatavana on myös MatePen kosketuskynä, mikä on hyvä apuväline esim. graafikolle tai suunnittelijalle.

huawei-matebook-06

 

Matebook istuu näppäimistön kanssa parhaiten pöydällä. Jos tapana on pitää tietokonetta sylissä, niin silloin Matebookin näppäimistö täytyy nykäistä irti, sillä sen kanssa homma on sylissä aivan liian epävakaata. Tablettimoodissa Matebook on kuin mikä tahansa tabletti, joka on saanut pari ylimääräistä tuumaa vyötärölleen. Käyttö tablettina on koosta huolimatta miellyttävää ja iso näyttö tarjoaa esim. nettiselailussa uusia ulottuvuuksia.

Matebookin hintaluokka on Core M5 -suorittimella, 8 gigan keskusmuistilla ja 256 gigan SSD-kiintolevyllä varustettuna noin 1400 euroa ja tämän kirjoitushetkellä esim. Elisan nettikauppa tarjoaa vielä kaupan päälle telakan ja kynän.

 

huawei-matebook-07

Matebook sopii erinomaisesti henkilölle, joka arvostaa laitteen kompaktia kokoa ja suorituskykyä (pienin varauksin), sekä tarvitsee kosketusnäytön ja täysiverisen Windowsin alustaksi. Ennen hankintaa on kuitenkin syytä palauttaa mieleen missä tilanteissa konetta käyttää, sillä tablettikannettava tarjoaa uusia mahdollisuuksia, mutta toisaalta ontuu joissakin tilanteissa perinteiseen kannettavaan verrattaessa.